Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην Πάρνηθα Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην Πάρνηθα Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει πεύκα, ενώ στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι. Η εστία βρίσκεται πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου με τα οχήματα και στη συνέχεια να προσεγγίζουν το σημείο πεζή.

Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα
με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ περισσότερες ενισχύσεις σπεύδουν από διάφορες περιοχές της χώρας της χώρας.
  Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή.
Ωστόσο, το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική από το πρωί, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη, αφού η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν πλέον είχε πέσει σκοτάδι.
 Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο  της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου