Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Περί δηλώσεως για τη Χρυσή Αυγή – Οι διευκρινίσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Περί δηλώσεως για τη Χρυσή Αυγή – Οι διευκρινίσεις του Νίκου ΠαναγιωτόπουλουΜια σύντομη δήλωση του πρώην υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ένωσης Δανειοληπτών σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τον κατέστησε επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλα τα κανάλια της κεντρικής σκηνής. Με την Ένωση ο κ. Παναγιωτόπουλος διατηρούσε τακτικές επαφές, εξαιτίας ορισμένων θεμάτων που άπτονταν της αρμοδιότητος του.
Με δήλωσή του στον προαναφερόμενο σταθμό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι κάποια μέλη ή ακόμη και η ηγεσία της ΧΑ μπορεί να είναι νεοναζί, ασπαζόμενοι την ιδεολογία. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν το κόμμα δεν το έπραξε ορμώμενη από ιδεολογικά κίνητρα κι απλά χρησιμοποίησε τη ψήφο ως μέσο διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας έναντι
της πολιτικής καταστάσεως. Κυρίως δε ως μέσο αντίδρασης στην οικονομική κρίση, στην ανέχεια, στη δυσπραγία και στην ανεργία.
Αυτή ήταν η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου που διαχώρισε την ηγεσία της ΧΑ, πιθανώς επικροτούσα την άποψη του νεοναζισμού, από την εκλογική απόφαση των πολιτών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ όπου σχολίασε το γεγονός, συμπλήρωσε ότι προσφάτως δημιουργήθηκε ιδιαίτερο κλίμα βάσει του οποίου πολιτικές αναλύσεις ορισμένων βουλευτών χαρακτηρίζονται εύκολα ως «αβάντες» υπέρ της Χρυσής Αυγής. Καμία προσπάθεια επίσης δεν καταβάλλεται προκειμένου οι βουλευτές της ΝΔ να αλιεύσουν ψήφους από την πλευρά της ΧΑ.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι όλοι όσοι ψήφισαν την αριστερά δεν είναι οπωσδήποτε κουμουνιστές κι άρα όσοι ψήφισαν τη ΧΑ δεν είναι οπωσδήποτε νεοναζί. «Μια γνώμη διατύπωσα απλά την οποία ασπάζεται και πολύς κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου