Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Δείτε δίδυμα πάντα λίγων ωρών


panda1 532 355Ένα γιγάντιο πάντα, η Λουν Λουν, έφερε στη ζωή δίδυμα, στο ζωολογικό κήπο της Ατλάντα, προς έκπληξη των υπαλλήλων του κήπου, οι οποίοι περιμέναν να φέρει στον κόσμο ένα μωρό.
Η Λουν Λουν γέννησε το πρώτο της μωρό στις 18:21 (τοπική ώρα) και το δεύτερο, με δύο λεπτά διαφορά στις 18:23. Τα νεογέννητα αποτελούν τα πρώτα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ το 2013, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Δεν είχαμε κανένα λόγο να περιμένουμε δίδυμα, αν και δεν είχαμε αποκλείσει την πιθανότητα», δήλωσε ο Ντουάιτ Λόσον, υποδιευθυντής του κήπου της
Ατλάντα. «Από τις λιγοστές εικόνες των υπερήχων που είχαμε στη διάθεσή μας, εικάζαμε ότι υπήρχε μόνο ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο».
Το φύλο των διδύμων δεν έχει ακόμα καθοριστεί, δήλωσε ο Λόσον. Η Λουν Λουν, που είχε φέρει στον κόσμο άλλα τρία μικρά, ξεπερνά σε βάρος τα 90 κιλά, ενώ τα μωρά της έχουν το 1/900ό του μεγέθους της.

Παρά το γεγονός ότι είναι σύνηθες στα γιγάντια πάντα να γεννούν δίδυμα, λίγες είναι οι φορές που και τα δύο μικρά επιβιώνουν. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο ζωολογικό κήπο είναι σε θέση να φροντίσουν το ένα μικρό όσο η μητέρα θα μεγαλώνει το άλλο. Μετά από λίγο καιρό, οι υπάλληλοι του κήπου θα αλλάξουν τα δύο μωρά, ώστε η Λουν Λουν να έχει την πιθανότητα να μεγαλώσει και τα δύο επιτυχώς. «Είναι φυσικά αδύνατο να καταφέρει μία μητέρα να φροντίσει ταυτόχρονα δύο μωρά», είπε ο Λόσον.

Τα γιγάντια πάντα θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση και ζουν κυρίως σε οροσειρές της κεντρικής Κίνας. Υπάρχουν περίπου 1.600 άγρια πάντα που ζουν στη φύση και περίπου 300 σε αιχμαλωσία. (newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου