Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Συνάντηση – έκπληξη Παπούλια με τον Σκοπιανό ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ

papoulias250612Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ είχε το βράδυ της Κυριακής στο Ζάγκρεμπ ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας βρέθηκε στην κροατική πρωτεύουσα για να παραστεί στους εορτασμούς με αφορμή την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας έγινε το 28ο μέλος.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Ιβάνοφ ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Ζάγκρεμπ ζήτησε από τον κ. Παπούλια να συνομιλήσουν. «Με δική μου πρωτοβουλία, συναντηθήκαμε πρώτη φορά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και συζητήσαμε ανοιχτά για τις δύο κοινωνίες, τους πολίτες μας και πώς μπορούμε να συμβάλουμε,
εμείς ως Πρόεδροι, στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο κοινωνιών, δεδομένου ότι οφείλουμε να ακολουθήσουμε την καλή τάση που έχει εμπεδωθεί μεταξύ των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ιβάνοφ σε μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.
Κατά των πρόεδρο των Σκοπίων «μένει να συνεχιστεί η συνομιλία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας». Ο κ. Ιβανοφ υποστήριξε ότι «ο κ. Παπούλιας υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει και άλλη ευκαιρία να συζητήσουμε. Για μένα, αυτή η συνάντηση είναι μια σημαντική πρόοδος, δεδομένου ότι, από την ανεξαρτησία της χώρας μας, δεν έχει υπάρξει άλλη συνάντηση μεταξύ Προέδρων των δύο χωρών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου