Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τυφλοί στα Δωδεκάνησα βρήκαν το φως τους όταν το ΙΚΑ ζήτησε την επανεξέτασή τους!!!


Τυφλοί στα Δωδεκάνησα βρήκαν το φως τους όταν το ΙΚΑ ζήτησε την επανεξέτασή τους!!!Νέα μεγάλη απάτη με «τυφλούς» που έπαιρναν συντάξεις αναπηρίας αλλά μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι... ξαναείδαν το φως τους. Συγκεκριμένα, μόνο 52 από τους 152 που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ήταν πραγματικά τυφλοί, όπως αποδείχθηκε σε επανέλεγχο επιδοματούχων, που έκανε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την Πρόνοια, στην Κάλυμνο.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των μη τυφλών που προέκυψε από τον επανέλεγχο επιδοματούχων στην Κάλυμνο, ανήλθε στο 65,79% ενώ αισθητά μικρότερο ήταν στο Ρόδο (7,20%).
«Το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει εκ νέου το
φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η διοίκηση του οποίου δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθειά της για εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.
«Το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει εκ νέου το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η διοίκηση του οποίου δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθειά της για εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου