Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρωτοβουλία του Βουλευτής Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Καβάλας



                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία Νίκου Παναγιωτόπουλου για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Καβάλας

Με το προεδρείο του ΤΕΙ Καβάλας συναντήθηκε στην αρχή της εβδομάδας ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να συζητήσει  εκκρεμή ζητήματα του ιδρύματος και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διευθέτησή τους. 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ενισχύουν τις δυνατότητες των φοιτητών και την  ευελιξία του ιδρύματος , πάντα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και της αναβάθμισης του ΤΕΙ . Τέτοια
ζητήματα είναι, μεταξύ άλλων,  η δυνατότητα του τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Μηχανολόγων Μηχανικών που συγχωνεύεται σε δυο εισαγωγικές κατευθύνσεις να είναι dual, να δύναται δηλαδή ο φοιτητής που τελειώνει τη μια κατεύθυνση  να παρακολουθεί και την άλλη χωρίς περιορισμό ποσόστωσης, η δυνατότητα του εργαστηρίου ΗΛΟΞ να προσφέρει προγράμματα 3ου κύκλου σπουδών, η ενίσχυση του κόμβου GRID με μεταφορά τεχνογνωσίας από το CERN.
Ο βουλευτής έχει ξεκινήσει κύκλο ενεργειών  με στόχο την υλοποίησή τους. Ήδη δρομολογήθηκε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου