Οι νίκες του συριακού στρατού επέφεραν κατά τα φαινόμενα αλλαγή πλεύσης στην βρετανική πολιτική έναντι της συριακής κρίσης, καθώς ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φέρεται να εγκαταλείπει τα σχέδια εξοπλισμού των ανταρτών έπειτα από προειδοποιήσεις του στρατιωτικού επιτελείου για κίνδυνο εμπλοκής σε καθολική σύρραξη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων έχουν προειδοποιήσει τον
Κάμερον ότι μετά τις πρόσφατες προόδους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα πεδία των μαχών, η αποστολή ελαφρού οπλισμού και πυραύλων δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει ιδιαίτερα το συσχετισμό δυνάμεων υπέρ των ανταρτών.
Επιπλέον, μια σημαντική στρατιωτική παρέμβαση, όπως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, θα μπορούσε να εγκλωβίσει τη Βρετανία, βασική συμμάχου των Η.Π.Α., σε πολύμηνη σύγκρουση εξαιτίας της αεροπορικής ισχύος του καθεστώτος Ασαντ αλλά και της ρωσικής στήριξης που απολαμβάνει προσθέτουμε εμείς.
Οι εξελίξεις στην Συρία συνεχίζονται με την Δύση να προσπαθεί να βρει διέξοδο χωρίς επιτυχία. Η ρωσική ανάμειξη στην περιοχή δεν είναι εύκολο να παραβλεφθεί.