Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Εκνευρισμός Τσίπρα απ' το «αντάρτικο» Λαφαζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ενοχλημένη είναι η Κουμουνδούρου από μια αποστροφή του κ. Π. Λαφαζάνη την Πέμπτη, σε εκδήλωση της «Αριστερής Πλατφόρμας», ότι οι θέσεις της είναι πλειοψηφία στις ενεργές δυνάμεις του κόμματος. Οπως είναι γνωστό, οι απόψεις αυτές απερρίφθησαν με ευρεία πλειοψηφία στο Συνέδριο.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος, δε, στις προτάσεις που κατέθεσε η «Πλατφόρμα», και στις ψηφοφορίες που έγιναν, είπε ότι «οι προτάσεις μας ήταν πλειοψηφικές στον δραστήριο και ενεργό κόσμο του κόμματος που πήρε μέρος στις συνελεύσεις και συζητήσεις του κόμματος». Στην πραγματικότητα, με την παρέμβασή του έθεσε υπό αίρεση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν
στο Συνέδριο. Η «εικόνα που μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ δεν ήταν η πραγματική εικόνα», υποστήριξε ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» που πρόσθεσε επίσης ότι υπήρξε το φαινόμενο να υπάρχουν μέλη, που έρχονται μόνο για να ψηφίσουν και δεν εμφανίζονται στις τοπικές οργανώσεις, ούτε συμμετέχουν πουθενά.

Στελέχη της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι, με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα» επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη διαφοροποίησή τους από τις επίσημες θέσεις του κόμματος, στις οποίες άλλωστε ξεκαθάρισαν ότι θα επιμείνουν στο μέλλον: όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, «αυτές οι απόψεις είναι το μέλλον και θα επιμείνουμε σε αυτές». Ζήτησε μάλιστα να προωθηθεί τάχιστα «μια πιο συνεκτική εναλλακτική προγραμματική λύση, με πρώτο στοιχείο τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη».

Πέραν αυτών, πάντως, υπήρξε και η επισήμανση, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό χωλαίνει στη δράση για την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων», κάτι το οποίο στελέχη της πλειοψηφίας ερμήνευαν ως υπενθύμιση προς την ηγεσία ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» ελέγχει τη συνδικαλιστική πτέρυγα του κόμματος. Αυτό αποτελεί μια σημαντική αφετηρία εν όψει του καυτού κοινωνικού φθινοπώρου που περιμένει το κόμμα. Στο ίδιο θέμα, άλλωστε, αναφέρθηκε και ο Αντ. Νταβανέλλος, ο οποίος ζήτησε να εμποδιστούν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης από το φθινόπωρο, προβλέποντας μάλιστα «συνθήκες ακραίας πόλωσης». Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει το κόμμα, ο κ. Νταβανέλλος υποστήριξε ότι «πρέπει να μπούμε σε έναν προγραμματισμό και προετοιμασία, που με επίκεντρο τα σχολεία και τα νοσοκομεία, να περιλαμβάνει καταλήψεις, να περιλαμβάνει λαϊκές συνελεύσεις, συμμαχίες στην αριστερά και να δείξει στον κόσμο ότι δεσμευόμαστε να εξαπολύσουμε ένα τέτοιο κίνημα, δεν το φοβόμαστε».

Και στελέχη «Σχεδίου Β»

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί στελέχη του «Σχεδίου Β» του κ. Αλαβάνου. Μάλιστα, σε σχέση με τις κοινωνικές συγκρούσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο, η ιστοσελίδα της «Πλατφόρμας» iskra.gr αναδημοσίευσε κείμενο στελέχους του «Σχέδιου Β» που ζητεί «η ΟΛΜΕ να γίνει η νέα ΕΦΕΕ ενός σύγχρονου ξεσηκωμού» και υποστηρίζει ότι «ο στόχος πρέπει να είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη».


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου