Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Εντυπωσιακή επίθεση φιλίας της Γερμανίας στην Ελλάδα


Εντυπωσιακή είναι αυτή η επίθεση φιλίας της Γερμανίας στην Ελλάδα. Από χώρα διεφθαρμένη, αδύναμη, που ζητιανεύει και είναι ένα βήμα από την έξοδό της από την Ευρώπη, ξαφνικά έχει γίνει «κολλητή» με τους Γερμανούς.
Τη μια η Μέρκελ κάνει νεύμα στον Σαμαρά να πάει κοντά της.Την άλλη, έρχεται ο Βεστερβέλε και μόνο την… μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα δεν ανακοίνωσε.
Και τέλος, δύο εβδομάδες από την άφιξή του στην Αθήνα, ο Σόιμπλε, ουκ ολίγες φορές εμπρηστής της Ελλάδας, δήλωσε ότι μπορεί να επανακάμψει η κρίση στην ζώνη του ευρώ εν μέσω της πολιτικής αναστάτωσης στην Πορτογαλία και των πιέσεων στην Ελλάδα λέγοντας ότι το ευρώ είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε μεμονωμένες χώρες.
Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, οι οποίες προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ“, δήλωσε τονίζοντας ουσιαστικά η Ευρώπη δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα.
Η επίθεση φιλίας της Γερμανίας ασφαλώς δεν είναι άσχετη με τις γερμανικές εκλογές. Η Μέρκελ
είναι φυσικό ότι θέλει να πάει στις κάλπες ομαλά, χωρίς «ατυχήματα» και με την ευρωζώνη εν ηρεμία. Δε θέλει να χαλάσει το κλίμα, ούτε φυσικά θέλει να «χαλάσει» τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Το ερώτημα είναι ένα: Μετά τις γερμανικές εκλογές τι;
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην πορεία προς τις εκλογές η Μέρκελ μπορεί να γίνει η καλύτερη φίλη του Σαμαρά. Μετά τις εκλογές, όμως, κι αφού θα έχει κερδίσει μια ακόμη θητεία στην καγκελαρία τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για την Ελλάδα. Με νωπή τη λαϊκή εντολή Μέρκελ και Σόιμπλε που τώρα έγιναν φιλέλληνες, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας στείλουν στον… αγύριστο. Να ζητήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, να μην συναινέσουν σε νέο κούρεμα του χρέους ή αν το κάνουν να απαιτήσουν το κεφάλι του κάθε Έλληνα επί πίνακι.
Είναι περισσότερο πιθανό να σκληρύνουν τη στάση τους και για την τραπεζική ένωση και για «κουρέματα» στις καταθέσεις. Και γενικά, μπορεί να δούμε την άλλη πλευρά της Μέρκελ και του Σόιμπλε η οποία βεβαίως δεν είναι καθόλου άγνωστη τρία χρόνια τώρα.
Γι’ αυτό, λένε οι γνώστες των ευρωπαϊκών ισορροπιών, ότι είναι να κερδίσει η χώρα καλό είναι να το διεκδικήσει πριν τις εκλογές. Αργότερα, μπορεί το μαύρο της ΕΡΤ να μην απεικονίζει καλά την κόλαση που θα ζήσει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου