Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ:

   
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
Ανοικτή επιστολή της ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ προς όλους τους Βουλευτές του Νομού.
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 82 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

           Η ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι αντίθετη στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Επιμένει στις εθελοντικές μετατάξεις και μάλιστα οι καθηγητές να μετατάσσονται κατά προτεραιότητα στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ και να μην υποχρεώνονται σε μετακίνηση.  Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες, απαιτούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Μοναδική μας σκοπιμότητα είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου.
Είμαστε αντίθετοι στις απάνθρωπες πολιτικές, που καταδικάζουν τους
εργαζόμενους.
         Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία αιφνιδιάζει την Ομοσπονδία, ακολουθώντας μία παντελώς απαράδεκτη στάση. Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική, η οποία απαξιώνει πλήρως τον κλάδο των καθηγητών, αφού περιφρονείται κατάφωρα η συνδικαλιστική του ηγεσία.
         Επί της ουσίας, η ΔΑΚΕ Καθηγητών εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της με την πολιτική της κατάργησης ειδικοτήτων και την επιβολή καθεστώτος διαθεσιμότητας σε εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική του βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη πληρώσει ακριβά τη λογική των περικοπών.
Σας καλούμε να μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο που οδηγεί στον «ξαφνικό θάνατο» 2.500 καθηγητών συναδέλφων μας,  στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Τ.Ε. ΔΑΚΕ ΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου