Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Νέο “μπλόκο” από βουλευτές της ΝΔ στις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ

12108985.limghandlerΠροαπαιτούμενο για την ομαλή εκταμίευση της δόσης χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εισήχθη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να δικαιολογήσει –για μια ακόμα φορά– την κατεπείγουσα κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθήσει.
Όπως εξήγησε ο υφυπουργός ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών ολοκληρώνει την δέσμη των απαιτήσεων για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας αρκεί –όπως επισήμανε– να ψηφιστεί έως την 29η Ιουλίου.
Πάντως, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εισάγει ένα ακόμα νομοσχέδιο με διαδικασίες εξπρές
προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά – για μια ακόμα φορά – για «πραξικοπηματικές διαδικασίες», «ντροπή», «χούντα» κλπ.
Πέραν αυτών κατά την συζήτηση προέκυψε ότι οι βουλευτές της ΝΔ εξακολουθούν να έχουν ισχυρές ενστάσεις για το θέμα των αποζημιώσεων  της ΕΡΤ, επιμένοντας να ισχύσει «πλαφόν» ύψους 15.000 ευρώ για όλους.
Ενστάσεις, από βουλευτές της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν για το άρθρο 46 υποστηρίζοντας ότι «ανοίγει κερκόπορτα» για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκαν οι «υπερεξουσίες» που αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων και ζητήθηκε να θεσπιστεί φόρμουλα προκειμένου να λογοδοτεί στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου