Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Νόμιμος ηγέτης της Αιγύπτου είναι μόνο ο Μόρσι

newego LARGE t 1101 54212701Μοναδικό νόμιμο ηγέτης της χώρας του, χαρακτήρισε τον έκπτωτο πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Ζαμάν.
«Αυτήν τη στιγμή, για εμένα ο πρόεδρος της Αιγύπτου είναι ο Μοχάμεντ Μόρσι διότι αυτός έχει εκλεγεί από τον λαό», τόνισε χθες βράδυ ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια δείπνου μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού, οι οποίες αναπαράγονται σήμερα από την τουρκική εφημερίδα.
«Συνεπώς, το να μη λαμβάνεται υπόψιν αυτή η κατάσταση θα ισοδυναμούσε με απάρνηση της λαϊκής βούλησης. Θα είχαμε αποδεχθεί το καθεστώς που προέκυψε πραξικοπηματικά μόνον εάν αυτό είχε
κερδίσει στις εκλογές», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο επικεφαλής της τουρκικής συντηρητικής κυβέρνησης, που πρόσκειται φιλικά στον Μόρσι, είχε εξ αρχής χαρακτηρίσει «πραξικόπημα» την αποπομπή του Αιγύπτιου προέδρου με την παρέμβαση του στρατού, κατόπιν διαδηλώσεων με αίτημα την αποχώρησή του.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, δήλωσε ότι κανένα ιδεολογικό κίνημα δεν θα απαγορεύεται να συμμετάσχει στην πολιτική σκηνή.
Σε ομιλία του, υπερασπίστηκε ακόμη την απόφαση του στρατού να απομακρύνει από την εξουσία τον Μόρσι λέγοντας ότι ο ανατραπείς πρόεδρος είχε χάσει τη νομιμότητά του εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του.
«Κάθε πολιτική δύναμη, χωρίς εξαίρεση και χωρίς αποκλεισμό, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ευκαιρία για τον καθένα στην πολιτική ζωή και κανένα ιδεολογικό κίνημα δεν εμποδίζεται να συμμετάσχει», είπε ο Αλ Σίσι. (ethnos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου