Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ένοχος για την τραγωδία στο Μαρί ο τότε υπουργός Αμυνας της Κύπρου

Την ετυμηγορία του ανακοίνωσε το Κακουργιοδικείο της Κύπρου για τα πρόσωπα που παραπέμφθηκαν για την τραγωδία στο Μαρί, η οποία κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης.

Ένοχοι κρίθηκαν και τα ηγετικά μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Λοϊζίδης, με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης.

Αθώους έκρινε το Κακουργιοδικείο τους πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και πρώην υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι Κώστας Παπακώστας, Ανδρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Λοϊζίδης θα οδηγηθούν στα κρατητήρια και θα παραμείνουν προφυλακιστέοι μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε θα αγορεύσουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων για μετριασμό της ποινής τους.

Το Κακουργιοδικείο θα ορίσει άλλη ημερομηνία προκειμένου να ανακοινωθούν οι ποινές.

Η καταδικασθέντες φυγαδεύθηκαν από την Αστυνομία από την πίσω πλευρά του κτιρίου του Δικαστηρίου, προς αποφυγή επεισοδίων, λόγω και του τεταμένου κλίματος έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Με το άκουσμα της απόφασης, οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν. Δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόφαση, ενώ αναμένουν και την απόφαση για την ποινή που θα επιβληθεί σε όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Η έκρηξη είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2011 στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας.

Οι νεκροί ήταν στελέχη της Εθνικής Φρουράς και μέλη της Πυροσβεστικής.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου