Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δυσχερη νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, μαίνονται τα πύρινα μέτωπα


Δυσχερη νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, μαίνονται τα πύρινα μέτωπα  Δυσχερη θα είναι η νύχτα σε Ρόδο, Σέριφο και Κρήτη, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στα συγκεκριμένα νησιά, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τσόγκα
Σημείωσε ότι η μεγαλύτερη φωτιά είναι στη νότια Ρόδο, σε δάσος στο Ίστριο.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή. Εξήγησε ότι δεν κινδυνεύουν περιουσίες πολιτών, και τόνισε ότι το πρωί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα ενισχυθούν. Όλη τη νύχτα θα επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 9μελές πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα φθάσουν στο νησί ακόμα 65 πυροσβέστες και 10 οχήματα με 40 άτομα

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο της Κρήτης, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αντισκάρι και Πηγαϊδάκια στο
νομό Ηρακλείου Κρήτης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο δήμο Φαιστού. Νωρίτερα η φωτιά απείλησε το χωριό Πόμπια.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσε ο αρχαιολογικός χώρος.
Έχουν προκληθεί πολλές ζημιές σε θερμοκήπια και ελαιώνες, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς τα μέτωπα είναι σύνθετα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Τσόγκα, η φωτιά στη Σέριφο παρουσιάζει πλέον λίγο καλύτερη εικόνα.
Όπως είπε στο σταθμό μας ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος, η φωτιά κινείται προς τον οικισμό Κουταλά, ενώ κάηκαν δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλιό διοικητήριο, στο μεγάλο Λιβάδι της Σερίφου.
Η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα την Πέμπτη και αναζωπυρώθηκε το Σάββατο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Νωρίτερα, ο Μάριος Κουρσουλίδης, διοικητής της αστυνομίας Σερίφου είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι προληπτικά εκκενώθηκαν ο Κουταλάς και το Μεγάλο Λιβάδι.
 Το διαβάσαμε στο: Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου