Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δολώματα Αρβανιτόπουλου

Δολώματα Αρβανιτόπουλου

Την αύξηση του αριθμού υποδοχής σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ από 10.000 σε 15.000 και την πλήρη κάλυψη των διδάκτρων με την κατάργηση των ισχυόντων κριτηρίων ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ρίχνοντας έτσι δολώματα στα ταραγμένα νερά της τεχνικής εκπαίδευσης.
Την ίδια στιγμή, όμως, ενισχύει τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα οποία, με την εισαγωγή του περιβόητου κουπονιού κατάρτισης στον θεσμό των ΙΕΚ προ τριετίας, μπήκαν από την πίσω πόρτα στην αυλή της
κρατικής επιχορήγησης. Μαζί με την άνευ προϋποθέσεων παροχή του κουπονιού στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, ο υπουργός προανήγγειλε και την επιπλέον ενίσχυση των σπουδαστών και των ιδιωτικών ΙΕΚ.
Το κουπόνι παιδείας που παρέχεται ανά δύο εξάμηνα με την προϋπόθεση της επιτυχούς φοίτησης καθιερώθηκε επί Διαμαντοπούλου, το 2011, εισάγοντας τη συνταγή Μίλ τον Φρίντμαν (γκουρού του αχαλίνωτου καπιταλισμού) για κρατική επιδότηση όχι του σχολείου, αλλά του μαθητή. Πρωτοεφαρμόστηκε στη Ν. Ορλεάνη, μετά τις καταστροφές του τυφώνα Κατρίνα και οδήγησε στη διάλυση της αμερικανικής δημόσιας εκπαίδευσης.
Κατά τα άλλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε, για ακόμη μία φορά, τις επόμενες απολύσεις.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Tns Aννας Ανδριτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου