Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία των καθηγητών Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Με έκπληξη και αγανάκτηση κατά των υπευθύνων, αναγνώσαμε στο φύλλο του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2013 της Τοπικής Εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», με πρωτοσέλιδο τίτλο  «Αυτή είναι η λίστα με τους καθηγητές που απολύονται»,  τη λίστα των ονομάτων μας που δημοσιεύτηκαν ξαφνικά και πριν ακόμα ψηφιστεί η κατάργηση των ειδικοτήτων μας, με το πολυνομοσχέδιο που είναι υπό συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, τις επόμενες ημέρες.
Τούτο σηματοδοτεί την προειλημμένη και χωρίς περιστροφές απόφαση της Κυβέρνησης, αλλά και των Τροϊκανών να απολύσουν τους καθηγητές 52 Τεχνικών ειδικοτήτων του Υπουργείου Παιδείας (2.500!) που αποτελούν τον κορμό της ΤΕΕ, μέσω της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων.  
Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Συντάγματος περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αναιρείται κάθε δικαίωμα εργασίας μας που είναι κατοχυρωμένο από τις
διαφανείς και νομιμότατες προσλήψεις μας στο Υπουργείο Παιδείας.
 Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε
 για την δημοσίευση των ονομάτων μας στην παραπάνω εφημερίδα που δίνει την εικόνα «εκτελεσθέντων» στο βωμό της σκοπιμότητας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Οι κανόνες περί δωρεάν Παιδείας, το δικαίωμα της μάθησης και οι αρχές της διδασκαλίας περί δικαίου και ηθικής που αποτελούν καθήκον του διδάσκοντα αλλά και της πολιτείας έναντι των μαθητών μας με την παραπάνω defactoδημοσίευση ακυρώνονται και δίνεται η εικόνα κάθε άλλο παρά ευνομούμενης πολιτείας που επιτηρεί την ορθή εφαρμογή των νόμων και την πιστή τήρηση των συνταγματικών αρχών.

Κατόπιν των παραπάνω με ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας, έντονα διαμαρτυρόμενοι για την πρόωρη αυτή δημοσίευση των ονομάτων μας ως απολυθέντων εκπαιδευτικών ζητούμε να επανορθώσουν οι υπεύθυνοι και να δημοσιεύσουν ανάλογο κείμενο με το οποίο θα παρέχουν εξηγήσεις στο αναγνωστικό κοινό του Ηρακλείου για το λόγο της δημοσίευσης και ένα μεγάλο συγνώμη σε όλους εμάς για τη λίστα της Ντροπής!!!
Πρέπει να τονίσουμε: 1ον Δεν είμαστε πλεονάζοντες - Δεν είμαστε επίορκοι 2ον  την αναγκαιότητα των ειδικοτήτων μας στη δημόσια εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην κοινωνία και την οικονομία του Κράτους.
Στην πραγματικότητα μεταφέρονται οι μαθητές μας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ενώ προέρχονται κατά βάση από οικονομικά χαμηλά λαϊκά στρώματα και μάλιστα  κατόπιν μελετών οι καταργούμενες ειδικότητες μας συγκαταλέγονται μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος και είναι εμφανής η σπουδαιότητα τους.
Ειδοποιούμε αγανακτισμένοι τους αρμοδίους ότι θα προσφύγουμε άμεσα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται στο πρόσωπο μας με τις μεθοδευμένες και άδικες απολύσεις που ο μόνος λόγος που υπαγορεύονται είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Εκπαίδευσης.
 ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου