Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η ανακαίνιση της Παιδόπολης Καβάλας εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα» για την Παιδόπολη

Την απόφαση της ένταξης του έργου της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της κατασκευής περίφραξης του περιβάλλοντα χώρου, παρέδωσε χθες ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, στην πρόεδρο του Ιδρύματος προστασίας παιδιού «Άγιος Γεώργιος» (Παιδόπολη), Μαρίνα Φιλιππίδου και στο δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή.

Ο Α. Γιαννακίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Α.Μ.-Θ. και του Δήμου Καβάλας και ειδικότερα προς την Μ. Φιλιππίδου, η οποία, όπως είπε, τον «σόκαρε» με τη μεγάλη πίστη της στην πραγματοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου. Την επιμονή της προέδρου της Παιδόπολης εκθείασε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος σημείωσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο Ίδρυμα είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-
Θράκης και τα παιδιά που φιλοξενούνται σ’ αυτό, αξίζουν να ζούνε σε καλύτερες υποδομές.
Ο Κ. Σιμιτσής σημείωσε ότι η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο της κοινωνικής συνοχής και ότι η κοινωνική συνοχή αποτελεί στόχο του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη δουλειά που έκανε το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του, προκειμένου να ετοιμαστούν οι απαιτούμενες μελέτες για την ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. «Έκαναν τις μελέτες των ιδιωτών μηχανικών άξιες να χρηματοδοτηθούν», είπε και πρόσθεσε: «Το μόνο που απομένει, μετά το έργο, είναι η σωστή διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος».
Η Μ. Φιλιππίδου δήλωσε χαρούμενη και συγκινημένη, γιατί το έργο αυτό είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης του Ιδρύματος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Ευχαρίστησε το Δήμο Καβάλας και την τεχνική υπηρεσία του, γιατί ανέλαβαν με προθυμία να συνδράμουν την προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου, αφού η Παιδόπολη δεν διέθετε την οικονομική ευρωστία, την τεχνογνωσία και, προπαντός, την πιστοποίηση για να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο.

Επίσης, ευχαρίστησε τους ιδιώτες μηχανικούς, που ανέλαβαν αφιλοκερδώς τις προκαταρκτικές μελέτες, καθώς και τους αιρετούς που βοήθησαν ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Τέλος, τόνισε ότι η προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών του Ιδρύματος δεν θα σταματήσει, αφού ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης. «Τον Σεπτέμβριο του 2012, που αναλάβαμε τη διοίκηση, είχαμε δεκαεπτά παιδιά, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουμε στα σαράντα», σημείωσε.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου