Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΟΛΜΕ



Με μηνύσεις απαντά η ΟΛΜΕ για τις λίστες διαθεσιμότηταςΣε μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων 2.500 καθηγητών, υποψήφιων για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας, προχωρά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Η ηγεσία της ΟΛΜΕ κατήγγειλε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή, ο οποίος έσπευσε να στείλει τις λίστες με τους «διαθέσιμους» στις περιφερειακές διευθύνσεις, προτού καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που τους απολύει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρός της, Θέμης Κοτσιφάκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «οδηγεί σχεδόν 2.500 εκπαιδευτικούς στην ανεργία και με το φόβο και τον τρόμο που διαχέει», παρατηρώντας ότι «οι ενέργειες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δικαιωμάτων που έχουν οι καθηγητές για την προστασία της εργασίας τους, όταν μάλιστα δεν υφίσταται νόμος σε ισχύ που να προβλέπει τέτοιες συνέπειες».


Στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας οι λίστες

Οι λίστες των «διαθέσιμων» εστάλησαν από το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία των περιφερειακών διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτές περιέχονται τα ονόματα των καθηγητών που εμπίπτουν στην υπό ψήφιση διάταξη για τη διαθεσιμότητα και σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε ο κ. Κυριαζής οι περιφερειακές διευθύνσεις θα πρέπει πλέον «με ευθύνη τους, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 15-07-2013 και ώρα 18.00, τους συνημμένους πίνακες, συμπληρώνοντας τη λέξη "ΝΑΙ" στην αντίστοιχη στήλη», εφόσον ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εντάσσεται σε κατηγορία που εξαιρείται. Θα πρέπει να συμπληρώσουν ή να επιβεβαιώσουν  τυχόν αποδοθείσα δεύτερη ειδικότητα των 2.500 καθηγητών που έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες του Υπουργείου.
Επιπλέον οι Διευθυντές Εκπαίδευσης «με ευθύνη τους, έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, όλους τους εκπαιδευτικούς των  ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, που ανήκουν στη Διεύθυνσή τους, σχετικά με τα ανωτέρω».


Ολονυκτία και συναυλίες συμπαράστασης

Σε αυτό το κλίμα οι κινητοποιήσεις των καθηγητών της δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, κλιμακώνονται από σήμερα, ενόψει και της συζήτησης στην Βουλή του πολυνομοσχεδίου, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Απόψε, Δευτέρα, το βράδυ, στις 20.00, η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί και μουσική συναυλία, ενώ οι εκπαιδευτικοί προαναγγέλλουν ότι θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με συναυλία συμπαράστασης και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Την Τετάρτη το βράδυ η ομοσπονδία οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση τα γραφεία της στις 7 το απόγευμα. Μάλιστα οι συνδικαλιστές καλούν τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν στην Αθήνα, καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδα μεταφοράς.

Η Ομοσπονδία καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, το οποίο «βάζει ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση» και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της όλο το καλοκαίρι, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους που πλήττονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Από τον Σεπτέμβριο, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, προειδοποίησε ότι «οι κινητοποιήσεις μας κλιμακώνονται με απεργίες μεγάλης έντασης και διάρκειας, σε μια προσπάθεια να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά με όλους τους μαθητές στα θρανία».
 ΠΗΓΗ: TOVIMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου