Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στη δημοσιότητα η έκθεση της κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα

Στη δημοσιότητα η έκθεση της κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα Την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού 4 δις € για το 2014 επιβεβαιώνει η έκθεση της ευρωπαϊκής κεντρικής επιτροπής , η οποία επισημαίνει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα εν όψει της μη επιβολής τέλους ένα τοις χιλίοις στα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων και αποφυγής περεταίρω περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων  , επιτάσσει την επιβολή  της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και το 2016. Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει επίσης στην είσπραξη 2,9 δις € από τον ενιαίο ΦΑΠ . Εάν ο στόχος δε επιτευχθεί προβλέπεται συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού μέσω
ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ ).

Σε ότι αφορά την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων επισημαίνονται σοβαρές καθυστερήσεις. Σε προτεραιότητα τίθεται η αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ , ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ καθώς και η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Θετικές προβάλουν οι γενικές προοπτικές του προγράμματος καθώς προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής στην ανάπτυξη το 2014 , την οποία πάντως υπονομεύουν οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και στη  βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου