Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

"Μάχη" για να ελεγχθεί η φωτιά στη Ρόδο

Έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 30 και πλέον οχήματα, «παλεύουν» από τις 5 τα ξημερώματα να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη στη Νότια Ρόδο.

Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, δίνεται συντονισμένη μάχη, ώστε να «χτυπηθούν» γρήγορα τα μέτωπα της φωτιάς. Περιμετρικά των χωριών στη Νότια Ρόδο έχουν ανοιχτεί ζώνες πυρασφάλειας, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες το απόγευμα, που εκδηλώθηκε η φωτιά, έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από
30.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

«Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία, που πλήττει τη Ρόδο, είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς» δηλώνει ο κ. Μαχαιρίδης.

Μετά τις 8 το βράδυ έφθασε στο νησί ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών έφτασαν στη Ρόδο από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου