Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τρόϊκα – Ζητάει διαθεσιμότητα για έξι μήνες και μετά απόλυση


troikaΟ εφιάλτης στο δρόμο με το … δημόσιο, συνεχίζεται με την κυβέρνηση και την τρόικα να πηγαίνουν από το ένα ραντεβού στο άλλο …  με στόχο τη συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της νέας δόσης .
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα απαίτηση της τρόικας προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι: να τεθούν σε διαθεσιμότητα για έξι μήνες όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετακινηθούν.
Ένθερμος υποστηρικτής αυτού του είναι ο “σκληρός” εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόσμεν, ο οποίος απαιτεί όλοι οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν να περάσουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας,  ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από τη μείωση 25% του μισθού τους!
Η τρόικα πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων (15.000 το 2013-2014) και να μειωθεί ο
αριθμός της διαθεσιμότητας (25.000 μέχρι το τέλος του 2013), ωστόσο η πρόταση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την ηγεσία  Διοικητικής Μεταρρύθμισης .
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν,  σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου όπου θα αποτυπώνονται σαφώς τα κριτήρια βάσει τον οποίων θα περνούν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα.
Η αντιπρόταση της κυβέρνησης από την άλλη, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να συνυπολογιστούν στην κινητικότητα οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Η τρόικα εμφανίζεται κατ’ αρχήν θετική σε αυτό, αλλά σε αντάλλαγμα ζητά να μειωθεί ο χρόνος κατά τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας στους 6 μήνες, από τους 12 που είναι σήμερα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της θέλει να ανεβάσει το όριο στους 9 μήνες!
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου