Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Δεν με κάκιωσε, αλλά με στεναχώρησε» λέει ο Τσίπρας για την ομιλία Γλέζου

tsipras667Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, που ισοπεδώνει την κοινωνία και στέλνει στον καιάδα ανθρώπους, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πάντως ότι η κοινωνία εκεί έξω στέλνει το δικό της μήνυμα: «τελειώνετε με το συνέδριο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο τομέα, αλλά και στην ΕΡΤ.
Δίνουμε τον δικό μας ανένδοτο αγώνα για να ανατραπεί η κυβέρνηση και να έρθει μέσα από εκλογές μια κυβέρνηση της αριστεράς, είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη νέα Δημόσια Τηλεόραση, έκανε λόγο για πειρατικό κανάλι, «το οποίο θα μπορούσαν και να το αποκαλούν και ΔΝΤ» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη,
αποκαλώντας την «συμμορία της καταστροφής».
Στη συνέχεια της ομιλίας του απηύθυνε κάλεσμα σε όλο το χώρο της αριστεράς να δώσουν κοινό αγώνα, καλώντας μάλιστα τους νέους να μην φύγουν από την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές, η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία χρέους» είπε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε επίσης τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσει τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ήδη στηθεί και λειτουργούν σε όλη τη χώρα, όπως τα κινήματα για διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, κινήματα για παροχή υπηρεσιών υγείας κλπ.
«Το συνέδριο κλείνει τις εργασίες του την Κυριακή, αλλά ο αγώνας τώρα αρχίζει. Και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε. Θα κριθεί αυτό αύριο το βράδυ και από τα αποτελέσματα του συνεδρίου.
Αν μπορούμε να βγούμε από το συνέδριο ενωμένοι, αν μπορούν όλα τα σφυριά να χτυπούν στην ίδια κατεύθυνση, όχι άλλα αριστερά και άλλα δεξιά».
Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά της διάλυσης των συνιστωσών, έκανε λόγο για παρανόηση, λέγοντας ότι κανείς δεν είπε ότι κάποιοι θα αποφασίζουν για κάποιους άλλους.
«Δεν υπάρχουν ‘εμείς και εσείς’. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα» εξήγησε.
Απευθυνόμενος στον Μανώλη Γλέζο, τόνισε ότι τον στεναχώρησε η ομιλία του. «Δεν με κάκιωσε, αλλά με στεναχώρησε». Είπε ότι δεν στεναχωρήθηκε από τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές και έχουν ήδη εκφραστεί εδώ και καιρό, αλλά κυρίως γιατί δεν μίλησε ως εκπρόσωπος μιας γενιάς θυσιών, αλλά ως εκπρόσωπος μιας άποψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου