Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Χωρίς συμβασιούχους και με παλιά ασθενοφόρα

Χωρίς συμβασιούχους και με παλιά ασθενοφόραΑνανεωμένη είναι η διοίκηση του ΕΚΑΒ Καβάλας που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία και νέος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων είναι ο Παύλος Τσικνάκης. Τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για τις νέες υποψηφιότητες των απερχόμενων διοικητικών στελεχών του ΕΚΑΒ. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων και οι τηλεφωνητές της υπηρεσίας στην Καβάλα ανέρχονται σε 38 άτομα και ο στόλος σε 10 ασθενοφόρα κι αυτό σημαίνει ότι οι βάρδιες προβλέπουν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα.
Η αναγκαστική κάλυψη της περιοχής Τούζλα με ασθενοφόρα λόγω αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, μεταφράζεται και σε αποδυνάμωση του καβαλιώτικου τομέα. Το προσωπικό που απομένει πρέπει να καλύψει πέραν των επειγόντων περιστατικών και τις συχνές διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσικνάκης μας
εξήγησε ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας θα έπρεπε να αριθμεί προσωπικό δυναμικότητας 44 ατόμων, προκειμένου οι βάρδιες να περιλαμβάνουν πέντε ασθενοφόρα το πρωί, τέσσερα το απόγευμα και τρία τη νύχτα.
Ωστόσο οι παρούσες συνθήκες της παύσης νέων προσλήψεων, της συγχωνεύσεως των οργανισμών και των περικοπών προκαλούν προβλήματα. Προσφάτως, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Αντιναύαρχος Ε.Α. Δημήτρης Παπαγιαννίδης είχε επισκεφθεί την Καβάλα και είχε υποσχεθεί την ενδυνάμωση της υπηρεσίας με συμβασιούχους, προκειμένου να καλυφθούν τουλάχιστον οι εποχιακές ανάγκες της Τούζλας. Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε αφού συμβασιούχοι δεν προσελήφθησαν κι έτσι το υπάρχουν προσωπικό θα αναγκαστεί να υπερβάλει εαυτό. Οι περσινές συνθήκες ήταν ελαφρώς καλύτερες με ελάχιστους επιπλέον εργαζομένους που όμως έφυγαν με μετάθεση για την Αλεξανδρούπολη.
Από τα 10 ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ Καβάλας τα 3 βρίσκονται στο συνεργείο. Επίσης, από το σύνολο των 10 οχημάτων, τα 4 είναι μοντέλα του 2000, τα άλλα 4 είναι μοντέλα του 2004, ενώ μόνο τα δύο είναι σχετικά καινούργια και κυκλοφόρησαν το 2007 αν και μετρούν ήδη διαδρομές 200.000 χιλιομέτρων. Κάποια από αυτά τα οχήματα έχουν ήδη αλλάξει έως και τρεις φορές κινητήρα.
Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας προειδοποιεί
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, απευθυνόμενο στους βουλευτές Νομού Καβάλας, στους δημάρχους Καβάλας – Παγγαίου και Χρυσούπολης, στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, αναφέρει την αδυναμία κάλυψης περιστατικών. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας θα ήθελε να ενημέρωση τους τοπικούς παράγοντες για την αποδυνάμωση σε ασθενοφόρα του τομέα της πόλης της Καβάλας μετά από την αναγκαστική κάλυψη με ασθενοφόρα της Περιοχής της Τουζλας .
Πλέον στην πόλη μας θα αντιμετωπίζονται τα περιστατικά με 2 ασθενοφόρα από τα 3 που υπήρχαν το πρωί και το απόγευμα και 2 την νυχτερινή βάρδια (στην νυχτερινή βράδια με αυτά τα αυτοκίνητα θα καλύπτετε και ο τομέας Ελευθερούπολης).
Σαν εργαζόμενοι θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η γνώμη μας είναι ότι τα ασθενοφόρα αυτά δεν επαρκούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που προκύπτουν στον τομέα της πόλης και των περιοχών που καλύπτονται σε αυτόν (όπως. Παληο, Ηρακλείτσα, Καρβαλη, Ποντολειβαδο, Λευκη, Χαλκερο, Αμυγδαλεώνας, Σταυρος, Ζυγος, Νέο Ζυγος, Κριονερι, Φίλιππους, Κρηνιδες, Λυδια, Πολυστυλο, Δατο, Αμισιανα) λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που έχουν πολλές περιοχές όπως και η πόλη της Καβάλας λόγω του καλοκαιρού (περιοχές όπως Παληο, Ηρακλειτσα, έχουν 400% αύξηση κατοίκων το καλοκαίρι) και συν τοις άλλοις υπάρχει ραγδαία αύξηση διακομιδών το καλοκαίρι από το νοσοκομείο της Καβάλας για άλλους νομούς που διεκπεραιώνονται από το ΕΚΑΒ καθώς και έλλειψης σε ολόκληρες βάρδιες στα κέντρα υγείας .
Σαν εργαζόμενοι προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τις άδειες μας βάση των αναγκών της υπηρεσίας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά της ανάγκες των συμπολιτών μας καθώς και των επισκεπτών της περιοχής . Πρέπει και ο τομέας της Καβάλας που καλύπτουμε να αντιμετωπιστεί σαν τουριστικός κατά την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της μεγάλης έλευσης τουριστών από γειτονικές χώρες καθώς και νομούς χωρίς θάλασσα.
Παρακαλούμε να βοηθήσει ο καθένας από το πόστο που κατέχει για τους πολίτες και τους τουρίστες της περιοχής.
Ο Πρόεδρος. Δ.Σ Ο Γ. Γραμματέας
ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου