Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σημαντική υποχώρηση των βάσεων. Σε ποιο πεδίο πέφτουν ακόμα και μέχρι 700 μόρια

Μεγάλη θα είναι η πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις τα 700 μόρια.
Σύμφωνα με το Έθνος, η πτώση βέβαια δεν θα είναι καθολική αφού αναμένεται να υπάρξουν και ορισμένες σχολές στις οποίες μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων, όπως για παράδειγμα οι στρατιωτικές, κάποιες παιδαγωγικές κ.α όπου θα παρατηρηθεί άνοδος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο 1ο επιστημονικό πεδίο η πτώση θα κυμανθεί από 150 έως 400 μόρια, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η καθοδική τροχιά των βάσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 και 600 μόρια σε ορισμένες φυσικομαθηματικές σχολές που εδρεύουν στην επαρχία. Αντίθετα, τμήματα όπως Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ενδέχεται να καταγράψουν μικρή άνοδο
της τάξεως των 150 μορίων, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των θέσεων εισακτέων.
Στο 3ο πεδίο, ξεκάθαρη θα είναι η πτώση των βάσεων σε όλα τα τμήματα ακόμη και σε αυτά που η ζήτηση χτυπάει "κόκκινο". Ως εκ τούτου, οι Ιατρικές, Κτηνιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές αναμένεται να υποχωρήσουν από 100 έως 300 μόρια.
Στο 4ο πεδίο, τα πολυτεχνικά τμήματα τόσο των μεγάλων πόλεων όσο και της επαρχίας τραβάνε την κατηφόρα με την πτώση σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 400 με 500 μόρια.
Τέλος, για τις οικονομικές σχολές που εντάσσονται στο 5ο επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση από όλα τα Ε.Π. Τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας θα ανοίξουν τις πύλες τους για τους υποψηφίους με 400 έως 600 λιγότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ανατροπές αναμένονται στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων στα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Από τα 9 ειδικά μαθήματα στα 5 αυξάνονται οι αριστούχοι αλλά και οι υποψήφιοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου