Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

567 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους 4 Δήμους του Νομού

567 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους 4 Δήμους του ΝομούΟι τέσσερις Δήμου του Νομού Καβάλας, έμαθαν χθες από την ΚΕΔΕ τις προϋποθέσεις κι όλες τις λεπτομέρειες για το καινούριο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση ανέργων, που αφορά όμως μόνο την τοπική αυτοδιοίκηση. Γενικότερα τους δήμους σε όλη τη χώρα, τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, τις δημοτικές επιχειρήσεις ειδικότερα, ακόμα και τα νομικά πρόσωπα των δήμων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μάλλον το φθινόπωρο, γι΄ αυτό και όλοι βιάζονται. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό με ποιον τρόπο θα επιλεγούν οι ωφελόύμενοι του προγράμματος. Δεν αποκλείεται πάντως να εφαρμοστεί το ΑΣΕΠ.
Στη βάση του το πρόγραμμα είναι ίδιο με το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Μέχρι τη
Δευτέρα οι δήμοι του Νομού Καβάλας θα πρέπει να απαντήσουν στην κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος, σχετικά με το πώς θα διανείμουν το προσωπικό που τους αναλογεί. Το πρόγραμμα έχει στόχο την τόνωση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η διάρκειά του είναι πεντάμηνη. Επιμέρους στόχοι είναι η βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό, η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των δήμων αλλά και των υπηρεσιών πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού. Και αυτό το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Έχει τελικούς δικαιούχους το σύνολο των Δήμων και των νομικών τους προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης στο πρόγραμμα είναι 40.000. Η κατανομή τους ανά περιφέρεια και δήμο έγινε από το υπουργείο εσωτερικών, με κριτήρια πληθυσμιακά, αλλά και κριτήρια ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος, όσοι δηλαδή θα επιλεγούν για να εργασθούν για πέντε μήνες, είναι: Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη κι απόφοιτοι ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, Πανεπιστημιακής τεχνολογικής εκπαίδευσης διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοικητικοί, αλλά και γενικών καθηκόντων.
Στις ειδικότητες του προγράμματος υπάρχουν επίσης σ΄ αυτές των κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, βρεφοκόμων, ειδικής αγωγής, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, βοηθών βρεφοκόμων, νοσηλευτών και υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων.
Σύμφωνα με τον πίνακα που έλαβαν οι δήμοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Θάσου εξασφαλίζει 60 θέσεις στο πρόγραμμα, ο Δήμος Νέστου 91, ο Δήμος Παγγαίου 130 και ο Δήμος Καβάλας 286.
Ενδεικτικό είναι ότι ο Δήμος Δράμας θα έχει 238 θέσεις, ο Δήμος Ξάνθης 262, ο Δήμος Κομοτηνής 269, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης 296.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου