Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

"Απόλυση 4000 ΕΠΟΠ είχε ζητήσει η τρόικα" - Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ στην αποκάλυψη

SHOOTER KERAYNOS-630x369Θέμα απολύσεων ΕΠΟΠ από την τρόϊκα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Περβαινάς στην συνέντευξή του στο Onalert.
Ο κ. Περβαινάς είπε ότι δόθηκε μάχη -και από τον Α/ΓΕΕΘΑ- για να μην γίνουν οι απολύσεις 4.000 ΕΠΟΠ.

Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση που έστειλε προς το Onalert  αναφέρει:
“Σε συνέχεια αναφοράς στο διαδίκτυο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα απόλυσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Πως έχει η κατάσταση; Θα επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά ,ομολογούμε κάνοντας και
εκτιμήσεις αφού η εμπιστοσύνη μας προς τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ έχει κατά καιρούς αποδειχτεί λανθασμένη.

•Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς έχει δηλώσει στην συνέντευξή του στο Onalert ότι θέμα απολύσεων δεν είχε τεθεί. Τουλάχιστον όσο εκείνος ήταν Αρχηγός.

•Το τι μεσολάβησε από πέρυσι το καλοκαίρι είναι γνωστό. Οι πιέσεις της τρόϊκας σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν αφόρητες και ξεδιάντροπες φθάνοντας στο σημείο νεαροί άσχετοι γραφειοκράτες να υποβάλλουν έγγραφες προτάσεις για καταργηση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα. Δεδομένη και αδιαμφισβήτητη είναι και η “προωθημένη άποψη” των τροϊκανών ότι “η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο στρατό”.

•Θέμα απολύσεων προς το παρόν υπάρχει για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ. Και θυμίζουμε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

•Η σοβαρότητα του κ.Περβαινά δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση. Και η εντύπωση που του είχαν δημιουργήσει οι συνομιλητές του για απολύσεις 4000 ΕΠΟΠ δεν μπορεί να αποδοθεί ...σε παρανόηση. Μπορεί να ήταν ένα επιχείρημα στην προσπάθεια να “χωνευτούν” οι άγριες περικοπές. “Τι να κάνουμε πρέπει να κόψουμε για να μην απολύσουμε”. Όμως αυτό το επιχείρημα με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελεί -δυστυχώς- απλώς έναν ελιγμό αποφυγής αλλά ένα ενδεχόμενο του όχι πολύ μακρυνού μέλλοντος. (οnalert)
ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου