Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

39χρονος ύποπτος στα χέρια της αστυνομίας για τη βόμβα με στόχο εισαγγελέα στη Λάρισα

15711355_12925158.limghandlerΤην εισαγγελέα Σοφία Πετράκη, η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού, είχε στόχο η ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας (οδός Μανδηλαρά).
Η εισαγγελέας Σοφία Πετράκη, η οποία διαμένει, μεταξύ άλλων, διαμένει στην 7όροφη πολυκατοικία, είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων –η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα Αλβανών κρατουμένων- από τις φυλακές της πόλης.
Η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λάρισας, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι
και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για τοποθέτηση απλού μηχανισμού μεγάλης όμως ισχύος.
Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές
Στο μεταξύ, οι αρχές προσήγαγαν έναν 39χρονο από την Καλαμάτα ο οποίος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη.
Ο 39χρονος, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και είχε συλληφθεί παλιότερα από τις αρχές, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο χώρο ενώ κατά την ανάκριση έπεφτε σε αντιφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και δεύτερος ύποπτος, τον οποίο υπέδειξε ο 39χρονος, ενώ έχει εντοπιστεί και το αυτοκίνητο των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου