Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

3 βιβλία για το καλοκαίρι

Ανδρέας Καρκαβίτσας-Ο αποσπασματάρχης: Με το διήγημα αυτό ο Καρκαβίτσας ασχολείται με το πρόβλημα του κομματισμού και τις μικροπολιτικές δραστηριότητες των κομματαρχών της ελληνικής επαρχίας της εποχής του. Ακολουθεί ένα στρατιωτικό απόσπασμα μέχρι το ορεινό χωριό Σπηλιά του Κισσάβου και μας περιγράφει παραστατικά τη νοοτροπία και τη δουλικότητα των κατοίκων απέναντι στον αποσπασματάρχη, που είναι γι’ αυτούς ο εκπρόσωπος του νόμου στην περιοχή. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Πηνελόπη Δέλτα-Ο Μάγκας: Ένας καλοζωισμένος σκύλος μιας πλούσιας ελληνικής οικογένειας που ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο Μάγκας, προκειμένου να αποφύγει κάποια τιμωρία, το
σκάει από το σπίτι και βρίσκεται μπροστά σε κινδύνους που ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει. Ένα αδέσποτο τον βοηθά να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Τελικά αποφασίζει να επιστρέψει κοντά στους δικούς του. Αργότερα, θα συντροφεύσει τον νεαρό κύριό του στην Ελλάδα και μαζί του θα λάβει μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Πηνελόπη Δέλτα-Ο Τρελαντώνης: Ένα καλοκαίρι ο Τρελαντώνης και τα τέσσερα αδέλφιά του φιλοξενούνται για τις διακοπές στον Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους. Οι γονείς του Αντώνη ζουν στην Αίγυπτο και εκείνο το καλοκαίρι δε μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Έτσι, ο Αντώνης σκαρφίζεται του κόσμου τις σκανταλιές, μπλέκει σ’ αυτές και τ’ αδέλφιά του, παρασύροντάς τα στο τέλος στην τιμωρία της αυστηρής θείας του. Όμως ο Τρελαντώνης, για χάρη της αλήθειας, παραδέχεται κάθε του αταξία. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου