Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δόθηκαν οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών σε 271 φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου


Σε τελετή που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Αίθριο του ΕΑΠ το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 απονεμήθηκαν οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών σε 271 φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδαστικές υποχρεώσεις τους. Τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών απένειμε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, ευχήθηκε στο χαιρετισμό του κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στους νέους κάτοχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, και τους ευχαρίστησε για την κοπιαστική προσπάθεια που κατέβαλαν στην κοινή διαδρομή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα Πανεπιστήμιο, Κέντρο Παιδείας και Επιστημονικής Αριστείας, αλλά
και εξωστρέφειας, ώστε να αποτελέσει πηγή πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» τόνισε ο κ. Κοκκώσης.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε., παρουσίασε εν συντομία το προφίλ του ΕΑΠ και επισήμανε ότι οι 25 Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών, που χορηγούνται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, βοηθούν τους κατόχους τους, να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα, για να ανταποκριθούν στις συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Ο κ. Κοκκώσης αναφέρθηκε στην αναγνώριση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού ρόλου του ΕΑΠ από την Πολιτεία, που αποδεικνύεται έμπρακτα με την περαιτέρω διεύρυνση του αριθμού των θέσεων που απευθύνονται σε Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών (περίπου 1.300 νέες θέσεις για την περίοδο 2013-2014). Επίσης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. μίλησε για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΕΑΠ να «επενδύσει» στην παιδεία, τη γνώση και την καινοτομία.
Οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών αφορούσαν στις Σχολές:
•Ανθρωπιστικών Σπουδών: Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας
•Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας: Κατάλυση και Προστασία Περιβάλλοντος, Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές, Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα, Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά, Διαχείριση Αποβλήτων, Διαχείριση Τεχνικών Έργων, Διασφάλιση Ποιότητας.
•Κοινωνικών Επιστημών: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ., Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ, Τραπεζική.
http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου