Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

2.000 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έως τέλος Ιουλίου - Επιπλέον 1.500 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έως τέλος Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Συμφωνία απέδωσαν τελικά οι πολυήμερες και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλαβε την παράταση που ζήτησε για την εφαρμογή του προγράμματος έως το Σεπτέμβριο.
Ωστόσο η ελληνική πλευρά οφείλει έως το τέλος του Ιουλίου να δώσει λίστα με τους πρώτους 5.000 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε μηνιαία βάση θα δίνει στοιχεία και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους που θα περνούν σε διαθεσιμότητα με τελικό στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Πηγές αναφέρουν πως η πρώτη λίστα θα περιέχει 2.500 ονόματα σχολικών φυλάκων, 2.000 εκπαιδευτικών, 600 – 700 υπαλλήλων υπουργείων εκ των οποίων οι 50 πρώτοι θα προέρχονται από
το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι λίστες που θα ακολουθήσουν έως και το Σεπτέμβριο αναμένεται να περιλαμβάνουν 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, 1.500 εκπαιδευτικούς – που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους – και 2.000 υπαλλήλους από υπουργεία και Δήμους.
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο και για συμφωνία στη μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 σε 8 μήνες. Χθες το βράδυ είχε προκύψει εμπλοκή όταν η τρόικα δεν έκανε δεκτή την ελληνική πρόταση για απευθείας μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα σχέδια και οι υπάλληλοι, που εντάσσονται στην κινητικότητα να βγαίνουν απαραίτητα για ένα χρονικό διάστημα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους, ενώ ένα σημαντικό μέρος τους θα απολυθεί με βάση το μνημόνιο.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους και σήμερα πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τη Δευτέρα ετοιμάζουν συλλαλητήριο από κοινού με την ΠΟΕ – ΟΤΑ. Αύριο συνεδριάζουν εκτάκτως και οι δήμαρχοι για να καθορίσουν τη στάση τους.
Όπως μετέδωσε εξάλλου το MEGA στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων οι 11.000 απολύσεις θα προέλθουν από τους 25.000 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του έτους (12.500 έως τέλος Σεπτεμβρίου και επιπλέον 12.500 έως τέλος Δεκεμβρίου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου