Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Χρέος 100.000 Ευρώ της ΝΕΛ στον ΟΛΚ

Χρέος 100.000 Ευρώ της ΝΕΛ στον ΟΛΚΣυνεδριάζει αύριο το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ. Πολλά είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τα περισσότερα απλά, καθημερινά.
Ξεχωρίζει η συζήτηση του χρέους προς τον Οργανισμό της εταιρίας ΝΕΛ. Η εταιρία που γενικότερα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει σχέση με το λιμάνι της Καβάλας, εξαιτίας του ότι σε αυτό φτάνουν πολύ συχνά όλη την εβδομάδα πλοία που εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Πλοία της ΝΕΛ που έρχονται στην Καβάλα είναι τα: «Ταξιάρχης», «Θεόφιλος»., «Aqua Mαρία» κ.λ.π.
Εδώ κι έναν περίπου χρόνο η ΝΕΛ δεν πληρώνει στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας χρήματα που είναι υποχρεωμένη να καταβάλει, τα οποία εισπράττει με το εισιτήριο κάθε επιβάτη. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας κρατά για το ταμείο του ένα μέρος αυτών των χρημάτων, τα περισσότερα πάντως τα
προωθεί στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας.
Αυτή η διαδικασία γίνεται βάσει νόμου. Τώρα που η ΝΕΛ δεν πληρώνει τον Οργανισμό, ο ΟΛΚ δίνει χρήματα στο υπουργείο από τα δικά του αποθεματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος της ΝΕΛ προς τον Οργανισμό Λιμένα, πλησιάζει τις 100.000 ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα αποφασίσει να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη και το δικηγόρο, να προβούν σε κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια.
Ο Οργανισμός δε μπορούσε ν΄ ασχοληθεί με το χρέος, όσο εκκρεμούσε στο δικαστήριο αίτηση της ΝΕΛ να υπαχθεί στο άρθρο 99.
Τώρα που το αίτημά της εταιρίας απερρίφθη ο Οργανισμός επανέρχεται δριμύτερος, καθώς τα χρέη που υπάρχουν προς αυτόν από τη ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου, μοιάζουν πολύ με τη διαδικασία μη απόδοσης ΦΠΑ. Είναι δηλαδή χρήματα που η εταιρία εισπράττει από τους επιβάτες για να τα αποδώσει στον Οργανισμό Λιμένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν το κάνει.
Στην ίδια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, θα συζητηθεί το θέμα της καταλληλότητας του λιμανιού των Ελευθερών. Η δουλειά αυτή θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρία η οποία θα αναλάβει να καθαρίσει συστηματικά, οργανωμένα, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, τους χώρους γύρω από το λιμάνι των Ελευθερών.
Τέλος εντός των ημερών ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Ηλιάδης θα προγραμματίσει επίσκεψη στην Κομοτηνή, προκειμένου να συναντήσει τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, για να του ζητήσει χρήματα για απαραίτητα συμπληρωματικά έργα στον προσήνεμο μόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου