Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το Υπουργείο Παιδείας έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα 10.000 αναπληρωτές


Στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλφιέρη και της Χαράς Λεμονή μίλησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός τόνισε: «Το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα 10.000 αναπληρωτές. Πέρυσι είχαμε από τον κρατικό προϋπολογισμό 12.000 αναπληρωτές. Φέτος θα πέσουμε από τους 12.000 στους 2.000 αναπληρωτές.
Ήδη λοιπόν το εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποστεί ένα σοκ μείωσης 10.000 εκπαιδευτικών. Αυτοί ήταν συμβασιούχοι επί δεκαετίες. Αυτό για να το αντιμετωπίσουμε έχουμε κάνει μια διαχείριση του προσωπικού, των ανθρώπινων πόρων, με έναν τρόπο ορθολογικό, με έναν τρόπο λειτουργικό ώστε να μπορέσουμε να
διαχειριστούμε αυτή την απώλεια». Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από 1.500 ωρομίσθιους θα έχουμε τη νέα χρονιά μόνο 150. Έτσι συνολικά το Υπουργείο έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα γύρω στους 11.000 ανθρώπους.
Ο Υπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Kυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για όλα τα ανωτέρω. Επιπλέον τόνισε: «Καταρχήν κάναμε έναν εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών. Προσθέσαμε δύο ώρες την εβδομάδα, ψηφιοποιήσαμε το σύστημα για να ξέρουμε ποιες είναι οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων ανα ειδικότητα, να ξέρουμε πόσους έχουμε, που έχουμε υπεραριθμίες, που έχουμε ελλείμματα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο εξορθολογισμού του συστήματος τοποθέτησης εκπαιδευτικών πιστεύω βάσιμα ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Αυτά λοιπόν τα συζητήσαμε και είδαμε με τον Υπουργό (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) τι έχουμε κάνει, που έχουμε φτάσει και τι άλλο μπορεί να γίνει».
http://thriskeftika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου