Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κερίμοφ: Του κούρεψαν 1ΔΙΣ στην Κύπρο και αρμενίζει στην Ελλάδα (Pics)

Φημολογείται ότι ο Ρώσσος μεγιστάνας έχασε 1Δις από το κούρεμα στην Κύπρο αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον επηρεάζει αφού ταξίδεψε με το υπερπολυτελές του γιοτ στην Σκιάθο για να βγει νικητής του διαγωνισμού "mega yachts"
WHO IS WHO

Ο Kerimov πρόεδρος της ρωσικής ομάδας Anzhi που έκανα το μεγάλο μπάμ με την μεταγραφή του Ετό από την Ιντερ.

Το 1993, Kerimov βοήθησε στη δημιουργία Fedprombank. Έγινε πιστωτής σε μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να παρέχουν βασικές υπηρεσίες, και κέρδισε σημαντικές αποδόσεις όταν η οικονομία είχε σταθεροποιηθεί και τα χρέη εξοφλήθηκαν.

Τέλος του 1999, απέκτησε Nafta-Moskva, η οποία ιδρύθηκε το 1994 ως διάδοχος της Σοβιετικής Soyuzneftexport έμπορος πετρελαίου. Ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας το 2000. Ο Kerimov ανέλαβε μια μαζική αναδιάρθρωση της εταιρείας.



Το 2003, ο Kerimov άρχισε να επενδύει σημαντικά σε blue-chip και ρωσικές εταιρείες όπως η Gazprom και Sberbank ,Τον Δεκέμβριο του 2005, ο Kerimov αγόρασε την Polymetal , μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες χρυσού της χώρας και κάτοχος ορυχείων αργύρου.

Στις αρχές του 2009, ο Kerimov αγόρασε το 37% της Polyus Gold

Το 2010, η Κυπριακή Δημοκρατία «πάγωσε» τους λογαριασμούς των εταιρειών του Kerimov ου είχαν έδρα στην Κύπρο (Uralkali και Polyous Gold) μετά από αίτημα των αρχών της Ρωσίας για υπόθεση που αφορούσε την εξαγορά ενός κεντρικού ξενοδοχείου στην Μόσχα. Τελικά, οι κατηγορίες κατέπεσαν το 2011 και η Κύπρος αναίρεσε το πάγωμα των λογαριασμών.



Στο νησί Παπαδιαμάντη (Σκιάθο) όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα" γίνετε ο διαγωνισμός Mega Yachts όπου λαμβάνουν μέρος διάφοροι μεγιστάνες. Έτσι και ο Kerimov είπε να λάβει μέρος με το 87 μέτρων υπερπολυτελές του γιοτ που διαθέτει ελικοδρόμιο και αλλά και βοηθητικό σκάφος 67 μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου