Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σαμαράς στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Είχαμε ΕΡΤ αλλά δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση [video]

ÑÏÄÏÓ ÐÑÏÓÕÍÅÄÑÉÁÊÇ ÄÉÁÓÊÅØÇ ÍÄ ÓÁÌÁÑÁÓ A.Ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο πρώτος που κοιτάει μπροστά και είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Και ο δεύτερος που είναι το χθες». Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Κάποιοι νομίζουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε πανίσχυρες συντεχνίες. Κάποιοι νομίζουν ότι η δημοκρατία είναι ό,τι μπορούμε να αρπάξουμε. Τα δικαιώματα είναι ιερά αλλά τα προνόμια τα απολαμβάνουν μόνο λίγοι στην πλάτη των πολλών».
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «δεν είναι παραταξιακή υπόθεση μόνο η μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας αγκαλιάζει πια το σύνολο του ελληνικού λαού και γι’ αυτό κάποιοι δεν
μπορούν να το καταπιούν ότι είμαστε σε αυτή την πορεία για την Ελλάδα του αύριο».
Ειδικότερα για την ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «βρεθήκαμε με έναν δημόσιο οργανισμό που ήταν σύμβολο διαφθοράς και σπατάλης. Δεν το λέμε μόνο εμείς το έλεγαν και εκείνοι μέχρι χθες. Πολλοί προσπάθησαν να την εξυγιάνουν και δεν τα κατάφεραν. Είχαμε σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός μας. Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την ΕΡΤ. Αυτή η ΈΡΤ είναι αμαρτωλή. Τα προνόμια τέλος. Η αδιαφάνεια τέλος. Οι σπατάλες τέλος».
«Και για να κρατηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να τις στηρίξει ο λαός. Και εμείς αποδεικνύουμε ότι και τα κότσια και τη βούληση έχουμε ότι θα τα βάλουμε με τους προνομιούχους και τις συντεχνίες. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες δεν τους διχάζουμε. Παλεύουμε για το καλό όλων των Ελλήνων ακόμη και εκείνων που είναι απέναντι μας. Δεν τα βάζουμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Δεν έχουμε ανάγκη να αντιδικούμε με κανέναν. Και ο κόσμος είναι μαζί μας εφόσον περιμένει από εμάς δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα. Και σε αυτές τις ώρες σύνεση» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Επιπλέν κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τσακώνεται ακόμη και για τις συνιστώσες του» γιατί δεν υπάρχει δημοκρατική συνοχή και συμφωνία ανάμεσα τους.
Οι προτάσεις Σαμαρά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι οι ακόλουθες:
1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου