Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Χωρίς νερό oι Κορυφές επειδή κλάπηκε καλώδιο της ΔΕΗ κοντά στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ

Χωρίς νερό oι Κορυφές επειδή κλάπηκε καλώδιο της ΔΕΗ κοντά στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚΣε μπελάδες μπήκαν χθες από το πρωί οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι των Κορυφών και οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΚ. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε παροχή νερού ύδρευσης σε όλο το χωριό. Ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΚ που με συνεργείο έψαξε να εντοπίσει και να λύσει το πρόβλημα. Αυτό βρέθηκε σχετικά εύκολα. Άγνωστοι δράστες έκλεψαν το καλώδιο παροχής ρεύματος από το δίκτυο της ΔΕΗ προς το αντλιοστάσιο. Αμέσως έπαψε να λειτουργεί το αντλιοστάσιο κι όλο το χωριό έμεινε χωρίς νερό. Η ΔΕΥΑΚ δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό μόνη της. Ειδοποίησε την ΔΕΗ που χθες το απόγευμα ανέλαβε να διορθώσει τη βλάβη, βάζοντας νέο καλώδιο. Ήταν όμως αμφίβολο πόσο θα προλάβαινε. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι εργασίες να συνεχιστούν σήμερα το πρωί. Το καλώδιο που
κλάπηκε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλου μήκους. Ήταν πάντως εξωτερικό. Άρα έγινε στόχος των επιτήδειων που για να το πουλήσουν ως χαλκό ρίσκαραν. Ενώ το αντλιοστάσιο ήταν σε κανονική λειτουργία, ενώ το καλώδιο τροφοδοτούσε με ρεύμα την εγκατάσταση της ΔΕΥΑΚ κατάφεραν να το απομονώσουν και να το πάρουν.
Είναι το δεύτερο πρόσφατο περιστατικό αυτού του είδους. Πριν λίγες ημέρες άγνωστοι δράστες έκαναν το ίδιο με καλώδιο προς αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ στο Κρυονέρι. Σε αυτή όμως την περίπτωση τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας δίκτυο άρδευσης και όχι ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΚ ανησυχεί ότι κρούσματα όπως το συγκεκριμένο θα αυξηθούν και πάλι. Εκτός όμως από τα προβλήματα που δημιουργεί η κλοπή τέτοιων καλωδίων ανακύπτει και θέμα ασφάλειας. Οι δράστες βγάζουν εκτός συστήματος ένα καλώδιο που για αυτούς είναι πολύτιμο, ρισκάροντας ταυτόχρονα την ίδια τους τη ζωή.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου