Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

O εμφύλιος της Διαπλοκής ανατρέπει ισορροπίες στα καταχρεωμένα Μέσα Ενημέρωσης

media_3Η αποχώρηση των εκπροσώπων του ομίλου Βαρδινογιάννη απ’ τη διοίκηση του MEGA ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα στο Βήμα της Κυριακής και στα ΝΕΑ μέσα απ’ τα οποία ο Σταύρος Ψυχάρης εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα της χώρας όσο και κατά του Γιάννη Αλαφούζου και του Αλέξη Τσίπρα.
Το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων χαρακτηρίστηκε από κύκλους οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στον Βαρδή Βαρδινογιάννη ως εμπρηστικό και ότι σηματοδοτεί την έναρξη του πολέμου.
Τώρα θα δείτε τι σημαίνει δυναστεία Βαρδινογιάννη είπε χαρακτηριστικά ένας απ’ πλέον πιστούς και παραδοσιακούς συνομιλητές του Βαρδή.
Βεβαίως μια μεγάλη μετωπική σύγκρουση απαιτεί ισχυρή δύναμη κρούσης σε πεζικό, αεροπορία και ναυτικό.
Σε επίπεδο αεροπορίας δηλαδή καναλιών η μάχη απ’ τη πλευρά Βαρδινογιάννη θα δοθεί απ’ το STAR
το οποίο πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να αλλάξει φυσιογνωμία και να αποκτήσει δημοσιογράφους πρώτης γραμμής και έμπειρους σε πολεμικές συρράξεις.
Στη κατεύθυνση αυτή στελέχη του ομίλου Βαρδινογιάννη επιδιώκουν δύο μεγάλες μεταγραφές.
Πρόκειται για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Γιώργο Τράγκα. Για τον τελευταίο μάλιστα επιδιώκουν να έχουν τη συναίνεση και του Γιάννη Αλαφούζου.
Θεωρούν ότι ένα κανάλι με στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Τράγκας και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να σηκώσει το βάρος του πολέμου.
Βέβαια στη μάχη θα μπουν και διάφορα μικρά κανάλια όπως το ΚΟΝΤRΑ και το ΕΧΤΡΑ συμφερόντων Κουρή και Βρυώνη οι οποίοι είναι παραδοσιακά σύμμαχοι με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Το ερώτημα που τίθεται είναι για το ποια θα είναι η στάση των υπόλοιπων καναλαρχών.
Ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει ότι το MEGA είναι το απόστημα της διαπλοκής και η αποδυνάμωσή του θα ωφελήσει τη χώρα.
Στη κατεύθυνση αυτή έχει κάθε συμφέρον να δει το μεγάλο κανάλι να αποδυναμώνεται και τους μετόχους του να σφάζονται. Μέσα απ’ τη σύγκρουση αυτή πιστεύει ότι κερδισμένος θα βγει ο SKΑΙ και βεβαίως ο ίδιος θα ισχυροποιήσει τη θέση του.
Ο Δημήτρης Κοντομηνά θεωρεί επίσης ο Αlpha αλλά και ο ίδιος ότι είναι θύματα της διαπλοκής.
Παρόλα αυτά σε συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες ισχυρίζεται ότι θα μείνει ουδέτερος μέχρι να ξεκαθαρίσουν οριστικά οι συμμαχίες και οι προθέσεις.
Η σύγκρουση στο MEGA ευνοεί τα μέγιστα το Μίνωα Κυριακού γιατί διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να περάσει ο ΑΝΤΕΝΑ στη πρώτη θέση σε επίπεδο τηλεθέασης.
Γιαυτό ο Μίνωας Κυριακού θα τηρήσει στάση ουδετερότητας αλλά παρασκηνιακά θα ενισχύει τον πόλεμο.
Σε επίπεδο πεζικού η πλευρά Μπόμπολα-Ψυχάρη διατηρεί το ισχυρό πλεονέκτημα αφού θα μπει στον πόλεμο με τις δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες ΝΕΑ και ΕΘΝΟΣ μαζί βέβαια με τη ναυαρχίδα της Μιχαλακοπούλου, το Βήμα της Κυριακής.
Φιλικές προς την πλευρά Βαρδινογιάννη είναι η REAL NEWS το Πρώτο Θέμα η Ελευθεροτυπία αν συνεχίσει να εκδίδεται και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου