Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Oι Τούρκοι διαδηλωτές βρήκαν τα 55.000 δολάρια και αγόρασαν ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times

Η ομάδα των πολιτών στις ΗΠΑ που διατείνονται ότι αντιπροσωπεύουν τους Τούρκους διαδηλωτές τα κατάφεραν και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες συγκέντρωσαν το ποσό των 55.000 δολαρίων που απαιτούνταν για να πληρώσουν την ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με τον Guardian η διαφήμιση αναμένεται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα εντός των ημερών, ενώ ήδη στη διαδικτύο έχει αναρτηθεί μια άλλη έκδοσή της με τίτλο «Τι συμβαίνει στην Τουρκία».

«Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες έχουν εξοργιστεί από τη βίαιη αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι σε
μία ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε στόχο τη διάσωση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της 10χρονης διακυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερντογάν έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σταθερής υποβάθμισης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Συλλήψεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και απλών πολιτών, περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου, τα δικαιώματα των γυναικών, ακόμα και στις πωλήσεις αλκοόλ καταδεικνύουν ότι το κυβερνών κόμμα δεν αντιμετωπίζει τη δημοκρατία με τη σοβαρότητα που πρέπει», αναφέρει η καταχώρηση αυτή μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου