Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το κρυφό non-paper της συμφωνίας, που ο Κουβέλης βάφτισε… “σημειώσεις”

SAMARAS_KOUVELIS.limghandlerΤην αποκάλυψη ότι το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε κείμενο όπου καταγράφηκαν τα σημεία προσέγγισης των τριών πολιτικών αρχηγών στο θέμα της ΕΡΤ έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και επιβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1.
Αντέδρασε όμως έντονα το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος του είπε ότι δεν πρόκειται για κείμενο συμφωνίας αλλά για τις σημειώσεις που κρατούσε ο καθένας. Η πραγματικότητα είναι ότι στο τέλος της σύσκεψης ο κάθε αρχηγός έγραψε ένα δικό του κείμενο με τα σημεία προσέγγισης στα οποία είχαν καταλήξει. Δεν υπήρχε ένα ενιαίο κείμενο με τρεις υπογραφές
ούτε έχει γίνει η αντιπαραβολή των κειμένων.
Πάντως όλοι δέχονται ότι συμφώνησαν πως η παλιά ΕΡΤ είναι παρελθόν, ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει εκκαθαριστή και ότι θα υπάρξει μεταβατικός φορέας μέχρι να εκπέμψει η καινούργια ΕΡΤ. Το σημείο στο οποίο υπήρχε ακόμη διαφωνία ήταν το πόσοι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονταν με τρίμηνες συμβάσεις έργου για να καλύψουν το πρόγραμμα της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρότεινε 700-800 άτομα ενώ ο κ. Κουβέλης ζητούσε να προσληφθούν όλοι οι νυν εργαζόμενοι. Η πρόσληψη όλων θα βοηθούσε να ξεπεραστεί και το πρόβλημα με την κατάληψη του ραδιομεγάρου. Με τον αριθμό των εργαζομένων σε εκκρεμότητα το βράδυ της Τετάρτης οι αρχηγοί διέκοψαν για να συγκαλέσουν τα όργανα των κομμάτων τους και να συνεδριάσουν ξανά για να καταλήξουν το βράδυ της Πέμπτης. Στην τελευταία συζήτηση ο κ. Σαμαράς δέχθηκε ο αριθμός των εργαζομένων να αυξηθεί στους 2000 κάτι το οποίο βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο. Ωστόσο ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε και η συμφωνία ανατράπηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου