Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κουραμπιέδες με το όνομα «Kavala» στην Τουρκία

Κουραμπιέδες με το όνομα «Kavala» στην ΤουρκίαΚουραμπιέδες με το όνομα «Kavala» μπορεί να βρεις κανείς στην Τουρκία και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία και σε πολύ ωραίες και περιποιημένες συσκευασίες.
Προφανώς οι γείτονές μας, δοκίμασαν τους καταπληκτικούς κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης και βρήκαν την αφορμή για να μας αντιγράψουν και να εκμεταλλευτούν αυτό το παραδοσιακό γλύκισμα.
Μια παρέα Καβαλιωτών φίλων της «Πρωϊνής», επισκέφθηκε την Τουρκία και μας έφεραν ένα κουτί κουραμπιέδες από την γειτονική χώρα της εταιρίας «Asil Hamur» με το όνομα «Kavala».
Πρόκειται για κουραμπιέδες με καρύδι ενώ η ίδια εταιρία παρασκευάζει με το όνομα «Kavala» σε
διαφορετική όμως συσκευασία και κουραμπιέδες με φυστίκι.
Οι κουραμπιέδες είναι πολύ δημοφιλείς στη γειτονική μας χώρα και η παραγωγή αρκετά μεγάλη ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τόσο της εσωτερικής αγοράς όσο όμως και τις ανάγκες των επισκεπτών και των τουριστών οι οποίοι φαίνεται ότι τους προτιμούν. Ιδιαίτερα δε οι Έλληνες που είναι γνωστό ότι επισκέπτονται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο την Τουρκία, προφανώς αιφνιδιάζονται ευχάριστα όταν βλέπουν στην γειτονική χώρα κουραμπιέδες με ελληνικό όνομα και σπεύδουν να προμηθευτούν και ένα και δύο και περισσότερα πακέτα για τους ίδιους και για γνωστούς και φίλους τους στην Ελλάδα.
Η εταιρία «Asil Hamur» με έδρα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης παρασκευάζει και εμπορεύεται εκτός από τους κουραμπιέδες «Kavala» και μια σειρά από άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα. 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου