Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση Kappa Research: Πέρασε μπροστά η ΝΔ-Το 40% συμφωνεί με τις δράσεις Σαμαρά

Και κλάμα τα παπαγαλάκια που χθες μας ζάλισαν με τη δημοσκόπηση του υπαλλήλου του ΣΥΡΙΖΑ της VPRC. Και ενώ χθες  έγραφαν "ανατροπή πολιτικού σκηνικού δείχνει η δημοσκόπηση της VPRC" παρόλο που η διαφορά ήταν η ίδια με τον Απρίλιο και το Μάρτιο, σήμερα κανείς τους δεν θα γράψει ότι η ΝΔ πέρασε μπροστά στη δημοσκόπηση της Kappa Research ενώ στην τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ήταν πίσω (γιατί έτσι πρέπει να συγκρίνουμε: τις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρίας και όχι διαφορετικών εταιριών: )

Αντίθετοι με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σενάριο που «ακούγεται» λόγω των γεγονότων στην ΕΡΤ, δηλώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα, καλούν τους τρεις
πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους, ενώ χαρακτηρίζουν «λάθος» το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Στη δημοσκόπηση της «Κάπα Research», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το 57,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, έναντι 40,1% που απαντά θετικά.


Περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές, οι πολίτες αποτιμούν αρνητικά το κυβερνητικό έργο (66,1%), όπως αρνητικά κρίνεται και η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ (73,2%). Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δράση του κ. Σαμαρά από το 39,2% και του κ. Τσίπρα από το 22,6% ενώ το 43,6% εκτιμά πως αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και το 43,1% δηλώνει πως προτιμά μία συμμαχική κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά.

Σε σχέση με την ΕΡΤ, το 64,4% τάσσεται κατά του κλεισίματός της (εδώ βέβαια έχει σημασία το ερώτημα που τέθηκε και μιλάει για κλείσιμο με το οποίο σαφώς και δεν συμφωνεί κανείς), έναντι του 32,1% που κρίνει θετικά την εξέλιξη αυτή.

Πρώτη η ΝΔ, τρίτοι οι... αναποφάσιστοι

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και είναι πρώτο κόμμα με 21,4%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1%. Τρίτη δύναμη είναι οι... αναποφάσιστοι με 19,4% και έπονται Χρυσή Αυγή με 9,5%, ΠΑΣΟΚ με 6,1%, ΚΚΕ με 5,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9%.

Παράλληλα, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, το 43,2% θεωρεί πως θα τις κέρδιζε η ΝΔ και το 32,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 46%, έναντι 30,6% του κ. Τσίπρα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (45,8%), ακολουθούμενος από τον Φώτη Κουβέλη (43,6%), ενώ σε όλους τους αρχηγούς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.

Τέλος, η πλειοψηφία θεωρεί πως ο κ. Σαμαράς έχει σχέδιο για την χώρα και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικονομίας, της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, του ασφαλιστικού και της αντιμετώπισης της βίας και της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Τσίπρας θεωρείται ότι είναι πιο κοντά στον λαό και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, την βελτίωση του συστήματος υγείας, την μείωση της ανεργίας και την δημιουργία δικαιότερου φορολογικού συστήματος. 
http://dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου