Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρει ο Σαμαράς, εκτιμά η JP Morgan

Η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ κρύβει κινδύνους που αξίζει όμως να αναλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκτίμησε την Παρασκευή η επενδυτική τράπεζα JP Morgan, επισημαίνοντας ότι ίσως αποτελέσει σημείο καμπής για τη χώρα.

Το λουκέτο στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές διαμαρτυρίες, αλλά δεν φαίνεται να συνιστά πολιτικό «ατύχημα», σχολίασε η JP Morgan, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Η κυβέρνηση πετυχαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, επιδεικνύει προθυμία να θιγούν κάποιες από τις "ιερές αγελάδες" του δημοσίου... ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει το βασικό κυβερνητικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, να παγιώσει την πολιτική του εξουσία με τρόπο που να επιτρέπει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την JP Morgan, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, τότε πιθανόν η Νέα Δημοκρατία να βγει ενισχυμένη καθώς θα έχει δείξει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

«Ως αποτέλεσμα, η πορεία προς μια ευρύτερη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα - αν και συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση - θα προκαλεί λιγότερο δέος» ανέφερε η JP Morgan.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου