Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κεραυνοί Άνθιμου κατά του Gay Pride

Κεραυνοί  Άνθιμου κατά του Gay Pride Φάκελο με 20.000 υπογραφές πολιτών που «δεν εγγυώνται τι θα γίνει» κατά την διάρκεια του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Ο Ανθιμος υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ ότι έχει στα χέρια του πιστοποιημένες υπογραφές 20.000 πολιτών που ζητούν να αποτραπεί η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, για δεύτερη χρονιά στην συμπρωτεύουσα.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο «είναι αμαρτία να την δημοσιοποιούμε και να την προβάλλουμε τουριστικά».
«Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο» στη Θεσσαλονίκη, είπε ο ίδιος, υποστηρίζοντας σε αντιδιαστολή ότι η Εκκλησία με τα προσκυνήματά της έφερε 250.000 επισκέπτες στην πόλη στο πρόσφατο παρελθόν.
Κατά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων «είναι ξένοι».
Εμφανίστηκε ωστόσο σχετικά ικανοποιημένος από την διαφορετική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί φέτος για την παρέλαση, καθώς πέρυσι η συγκέντρωση είχε περάσει και από την Αγία Σοφία. «Φέτος θα πάνε σε άλλη πλατεία και μετά στην Παραλίακή», είπε ο Ανθιμος.
Η πιο χαρακτηριστική φράση του μητροπολίτη ήταν ωστόσο το «η γυμνότης είναι αδίκημα ... να περπατούν 3.000 έτσι είναι αδίκημα». Εμείς «λέμε στον κόσμο πάρτε τα παιδιά σας και απομακρυνθείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου