Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

"Eρντογάν! Θα σε κάνουμε να καταπιείς τα λόγια σου για τον Κεμάλ"

erdogan sirtΗ αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία μιλά με σκληρά λόγια εναντίον του Ερντογάν για τις δηλώσεις τους για «δυο μεθύστακες». Η διαμάχη παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις με το Ρεπουπμλικανικό Λαϊκό Κόμμα να απειλεί τον Ερντογάν.
Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλυετικής ομάδας του Ρεπουμπλκανικού Λαϊκού Κόμματος Μουαμέρ Ιντζέ απείλησε ξεκάθαρα τον τούρκο πρωθυπουργό.
«Πάλι ο πρωθυπουργός μίλησε. Ανέφερε «για νόμο που έκαναν δυο μεθύστακες».Αυτά τα εδάφη δεν γέννησαν ακόμη παιδιά που θα πουν «μεθύστακα» τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ισμέτ Ινονού. Εσυ
Ερντογάν αν εννοείς αυτούς , θα σε κάνουμε να καταπιείς αυτά τα λόγια. Θα σε κάνουμε να νιώθεις τη Βουλή στενή … Αν εννοούσες τον Κεμάλ Ατατουρκ θα σε κάνουμε να νιώθεις αυτή την πατρίδα στενή . Μην εμπιστεύεσαι τη δύναμη σου. Και ούτε τους 3000 αστυνομικούς που έχεις γύρω σου. Αλλάζουν κάποτε οι εποχές. Ο λαός θα καταλάβει κάποια μέρα. Αν έχεις το θράσος να είσαι τόσο αγενής απέναντι στους ανθρώπους που έδωσαν μια μάχη ανεξαρτησίας για τη χώρα αυτή, θα έρθει εκείνη η μέρα που θα ζητηθεί ο λογαριασμός». (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου