Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Από Σεπτέμβρη οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια


μετεγγραφες_φοιτητώνΑπό τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσουν στο τμήμα που μετεγγράφονται όσοι είχαν αυτό το δικαίωμα με βάση τις αλλαγές που έκανε εφέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων θα μπορέσουν να κάνουν και οι εισακτέοι του 2011.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στον Αnt1, είχε δηλώσει πως όσοι ήδη μετεγγράφησαν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας είχε τονίσει:
“Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι
ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και θέλαμε μ’ αυτόν τον τρόπο, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα. Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. Αυτές οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν, έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας. Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς”.
Πηγή: http://www.oefe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου