Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ “διακονούν” σενάρια που οδηγούν στη ρήξη

120720-anasxΥπό την αίρεση ότι οι διαρροές που κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, απηχούν τις πραγματικές τους προθέσεις, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η αποψινή τους συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, θα επισημοποιήσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα οδηγείται στις κάλπες.
Το… “πρόσχημα” της ΕΡΤ, όπως αμφότεροι εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν πομπωδώς και με σηκωμένο φρύδι από… “άμβωνος” το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, πιστεύουν πως προσφέρεται για ν’ ανακοπεί η πορεία την οποία συνομολόγησαν, στήριξαν και υπηρέτησαν πριν ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει υπό επιτροπεία τα ηνία της χώρας. Το γνωρίζουν οι πάντες και, σύντομα θα γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τα έργα, τις ημέρες και τα όχι και τόσο ιδεαλιστικά
κίνητρα των δυο πολιτικών αρχηγών που συναντήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή, επιδιδόμενοι στο παλαιοκομματικό παιγνίδι της… γάτας και του ποντικιού.
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν η διαχείριση που κάνουν επί του θέματος, συνιστά επικοινωνιακό τρικ μέχρις ότου αποσπάσουν από τον ισχυρότερο κυβερνητικό εταίρο, οφίτσια και δεσμεύσεις, ή αφορούν σε ενστάσεις ουσίας, ή πρόσχημα για να οδηγήσουν άρον-άρον τη χώρα σε εκλογές, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο για τους ίδιους ποσοστό του 3% που θα τους συντηρήσει μια ακόμη κοινοβουλευτική περίοδο στις σημερινές τους θέσεις.
Προθέσεις και μεθοδεύσεις κρίνονται τούτη την ώρα και μαζί ο δρόμος που όλοι μαζί αποφασίστηκε ν’ ακολουθήσουν, συμπαρασύροντας τη χώρα ολόκληρη. Μια χώρα που θάβεται καθημερινά στο όνομα των δικών τους επιλογών. Εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων, εκατομμύρια υποαμειβομένων, δεκάδων νεκρών, που πρώτα διαπομπεύτηκαν, στην συνέχεια οδηγήθηκαν στα πρόθυρα της ιδεολογικής και οικονομικής χρεοκοπίας κι εν συνεχεία αφέθηκαν με κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και πολλές – πολλές δόσεις στην πλάτη, κυριολεκτικά στην τύχη τους…
Με αυτά ως όπλα οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, θα κατέλθουν, εάν τελικά κατέλθουν, να διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος. Και όχι με ό,τι οι ίδιοι βλακωδώς φαντάζονται.
Ας το έχουν υπόψιν τους…
Του Ανδρέα Καρακώστα (http://hellenic-review.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου