Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ερντογάν μαινόμενος: Δειλοί, βάνδαλοι και αναρχικοί οι διαδηλωτές!

Σε έναν «μαραθώνιο» ομιλιών επιδίδεται την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έφτασε στην Άγκυρα, όπου οι οπαδοί του κόμματός του, τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο.

Στην ομιλία που έκανε εκεί, μίλησε, για τρίτη φορά σήμερα, με σκληρά λόγια εναντίον των διαδηλωτών.

«Όταν ξεκινούσαμε φορέσαμε το σάβανό μας» είπε ο Ερντογάν και τόνισε ότι «λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός και όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες».

Επανέλαβε το χαρακτηρισμό «πλιατσικολόγοι», λέγοντας «αυτοί που καταστρέφουν και καίνε,
ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».

Επανέλαβε επίσης τα περί «λόμπι του επιτοκίου» που είχε πει, τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται, «μία, δύο ή τρεις τράπεζες, εσείς που ξεκινήσατε αυτή τη μάχη εναντίον μας, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά».

«Κάναμε υπομονή, αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της» τόνισε ο Ερντογάν και υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν την 27η Απριλίου 2007».

Πρόκειται για την ημερομηνία, κατά την οποία το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων είχε εκδώσει ανακοίνωση εν όψει της τότε εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την εθνοσυνέλευση. Η ανακοίνωση ήταν εναντίον του τότε υποψηφίου και σημερινού προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Η ανακοίνωση εκείνη έχει θεωρηθεί ότι ήταν από τους σημαντικούς λόγους που είχαν οδηγήσει, στη συνέχεια, στη σαρωτική νίκη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιουλίου 2007, με ποσοστό 46,58%.

Την τακτική που ακολούθησε κατά την προεκλογική περίοδο, το 2007, αναπτύσσοντας αντιμιλιταριστική γραμμή, φαίνεται ότι υιοθετεί και τούτη τη φορά ο Ερντογάν, αλλά τούτη τη φορά θεωρώντας απειλή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία.

Μιλώντας νωρίτερα από τα Άδανα, ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους οπαδούς του, να δώσουν ένα «μάθημα» στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.

«Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες» τόνισε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, που πήγαν να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής.

«Είναι δειλοί σε τέτοιο σημείο, που υβρίζουν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας» τόνισε, χρησιμοποιώντας τον όρο "βάνδαλοι" ή και "αναρχικοί", για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές.

Ο επικεφαλής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, που κυβερνά τη χώρα για περισσότερο από δέκα χρόνια, διαβεβαίωσε επίσης ότι στην κυβερνησή του εκπροσωπούνται όλοι οι Τούρκοι, χωρίς διακρίσεις. "Είμαστε το κόμμα των 76 εκατομμυρίων" κατοίκων της Τουρκίας, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου