Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΕΤΕ άρπαξε το εφάπαξ… δανειολήπτριας μέσα απ’ τον λογαριασμό της!

ethniki-trapezaΑν μου χρωστάτε 300 ευρώ και εν αγνοία σας σάς αρπάξω από την τσέπη 250 ευρώ, δεν είναι κλοπή. Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε την Εθνική Τράπεζα, που άρπαξε το εφάπαξ δανειολήπτριας, ύψους 30.000 ευρώ από το λογαριασμό της, για την κάλυψη δανείου της, χωρίς καν να την ενημερώσει. Μια τράπεζα, την ανακεφαλαιοποίηση της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Η αρπαγή έγινε, σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, ενώ η γυναίκα είχε ήδη έρθει σε διακανονισμό για τις οφειλές της στην Εθνική, αλλά και σε άλλες τράπεζες, με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Το χειρότερο όμως είναι ότι το δικαστήριο, στο οποίο η γυναίκα προσέφυγε για να πάρει πίσω τα χρήματά της, αποφάσισε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε εκδικάζεται άλλη προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας εναντίον της. Πρόκειται για μια χωρισμένη δασκάλα, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα συντηρεί και δύο φοιτήτριες
κόρες της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
«Κανένα δικαίωμα»
«Η πράξη της Εθνικής Τράπεζας είναι εντελώς παράνομη, γιατί δεν έχει κανένα δικαίωμα από το νόμο να κατασχέσει το εφάπαξ. Ο νόμος δεν προβλέπει την κατάσχεση του εφάπαξ για εξυπηρέτηση δανείων», τονίζει ο δικηγόρος της και δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Θάνος Χατζηαθανασίου. «Παράνομη όμως είναι και η απόφαση του δικαστηρίου, να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει, μέχρι να εκδικαστεί η άλλη προσφυγή της Εθνικής», προσθέτει.
Η γυναίκα χρωστάει συνολικά 650.000 ευρώ σε 4 τράπεζες, από πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, τα οποία, σύμφωνα με τον Θ. Χατζηαθανασίου, είχε πάρει μαζί με το σύζυγό της και φαίνεται ως συνοφειλέτρια και εγγυήτρια. Ομως, το Ειρηνοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει, αποφάσισε να καταβάλλει μηνιαία δόση 500 ευρώ, τα οποία θα μοιράζει σε όλες τις τράπεζες. Αυτό, μέχρι το 2015, που θα συζητηθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της για τις συνολικές οφειλές της.
Παρ’ όλ’ αυτά η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην παράνομη κατάσχεση του εφάπαξ της. «Πρόκειται για κατάφωρη παρανομία και εκβιασμό από την πλευρά της τράπεζας εις βάρος ενός δανειολήπτη, ο οποίος έχει προσφύγει στην προστασία του νόμου κι έχει επέλθει σε διακανονισμό των οφειλών του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δικαστήριο», υπογράμμισε ο Θ. Χατζηαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου