Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να παραγραφούν τα αδικήματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου!


Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της ίδιας της χώρας αποφάσισαν να παίξουν ορισμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, από αυτούς που ο κόσμος βλέπει στο δρόμο και φτύνει. Ένα πολύ ύπουλο σχέδιο το οποίο αν τελικά ευοδωθεί θα έχει πετύχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές οι οποίες στην παρούσα φάση είναι καταστροφικές για την οικονομία. Τις τρέμουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς και όσοι βλέπουν ότι αν υπάρξει αυτή τη στιγμή πολιτική αστάθεια τότε η επίσημη χρεοκοπία θα είναι γεγονός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, μια μεγάλη ομάδα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτές, πρώην υπουργοί και μεσαία στελέχη που συνδέονται άλλοι με τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, άλλοι είναι αποτυχημένοι πολιτευτές κι άλλοι μπαίνουν όπου βλέπουν φως, έχουν ετοιμάσει μια εισήγηση στον Ευ. Βενιζέλο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την εισήγηση αυτή πιέζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή την ΕΡΤ και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Ο σκοπός
τους, όμως, έχει σημασία.
Δεν το κάνουν γιατί ο Σαμαράς δεν τους ρώτησε για την ΕΡΤ αλλά γιατί θέλουν να οδηγήσουν σε παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ. Κι όχι μόνο. Η προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει και σε παραγραφή τυχόν αδικημάτων του Γ. Παπανδρέου για το έγκλημα του Μνημονίου και της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές θα είναι οι τρίτες μέσα σε περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, η Βουλή της μίας ημέρας του Μαΐου του 2012 δεν είναι κοινοβουλευτική θητεία. Όταν είχε τεθεί θέμα παραγραφής των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κορυφαίοι συνταγματολόγοι είχαν πει τα εξής: Ο συνταγματολόγος, κ. Γ. Κασιμάτης, υποστήριξε ότι «το αδίκημα του πρώην υπουργού δεν έχει παραγραφεί καθώς η θητεία μίας ημέρας της Βουλής δεν μπορεί να υπολογισθεί. Σήμερα διανύουμε τη δεύτερη κοινοβουλευτική σύνοδο και μόνο με το τέλος αυτής, παραγράφονται τα αδικήματα».
Επίσης, ο κ. Αντ. Αργυρός, τ. υπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι «είναι ισχυρά τα νομικά επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία αν και μεσολάβησε η Βουλή «της μιας ημέρας», ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουλίου 2012, δεν υφίσταται θέμα παρέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς δεν υπήρξε Βουλή που να διήρκεσε τουλάχιστον δυο τακτικές συνόδους.
Αυτό σημαίνει ότι αν πάμε σε εκλογές, αν κλείσει δηλαδή η παρούσα Βουλή και η παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδος τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών πάει σπίτι του αφού το αδίκημα της απιστίας (κακούργημα που οδηγεί μέχρι και σε ισόβια) παραγράφεται.
Το ίδιο και τα όποια αδικήματα μπορούν να καταλογιστούν στον κ. Παπανδρέου και άλλους για το έγκλημα της οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς πιέζουν τον κ. Βενιζέλο ορισμένοι Πασόκοι, από το δίκτυο των 75 αλλά και από άλλους χώρους της… Δημοκρατικής Παράταξης.
Και να μας το θυμηθείτε. Θα βγει ο Βενιζέλος να το παίζει υπερασπιστής της Δημοκρατίας, κι ότι αυτός τόλμησε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ενώ από πίσω θα κρύβεται ένα άθλιο παιχνίδι, ένα πολιτικό έγκλημα. Διότι ακόμη κι αν ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου είναι πολιτικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου, ο τελευταίος το μόνο που δε θέλει είναι να βλέπει Ειδικά Δικαστήρια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Με το κόμμα του σε διαρκή δυσφήμηση δε θα δει ποτέ τα ποσοστά του πάνω από 10%.
Και οι πληροφορίες λένε ότι το σκέφτεται ο κ. Βενιζέλος. Να ρίξει την κυβέρνηση για μικροκομματικά παιχνίδια. Θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, παρόμοιο με αυτό που έκανε η ΝΔ όταν έκλεισε τη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το πλήρωσε, όπως όλοι ξέρουμε με 10 μονάδες διαφορά στις εκλογές του 2009. Αλλά η χώρα πληρώνει δεκαετίες τώρα την πολιτική ασυδοσία, τη συγκάλυψη, τις πολιτικές σκοπιμότητες. Φτάνει πια.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου