Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στους κομματικά εγκάθετους συνδικαλιστές της Δημοσιογραφίας

antonis-samarasΘεμέλιο για «την πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης» χαρακτήρισε τον προωθούμενο νόμο για τον νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αλλά «αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες».
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης αφορά το «προσωρινό κλείσιμο» της ΕΡΤ, κάτι που, όπως είπε, «χθες βράδυ κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο ελληνικός λαός».
«Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί
και η αδιαφάνεια και η σπατάλη», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταματήσει αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, «να σκεπάζει δηλαδή τα προβλήματα».
«Στα μεγάλα δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχει μόνον η Πατρίδα», πρόσθεσε, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον έναντι εκείνων που «θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία».
Έβαλε μάλιστα κατά «συνδικαλιστών της δημοσιογραφίας», κατηγορώντας τους ότι «έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν και να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».
«Αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, ελευθεροτυπία», αλλά «νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου