Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Διώξεων συνέχεια στην Τουρκία

635075249301443436pic-0-norm 600 375 1863291000Δικαστήριο της Άγκυρας απήγγειλε και σήμερα κατηγορίες σε βάρος 22 νέων υπόπτων διατάσσοντας την προφυλάκισή τους για τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν επί τρείς εβδομάδες τη χώρα, ανακοίνωσε ο δικηγορικός σύλλογος διευκρινίζοντας ότι τρία άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα τελούν υπό δικαστικό έλεγχο.
 
Η απαγγελία κατηγοριών αφορά το ρόλο τους στην οργάνωση διαδηλώσεων και στη φερόμενη συμμετοχή τους σε βίαιες ενέργειες για λογαριασμό μιας παράνομης οργάνωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk στην ιστοσελίδα του.
 
Οι προληπτικές αυτές κρατήσεις σημειώνονται μετά την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που είχε στόχο κύκλους της άκρας αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ είχε υπογραμμίσει την Τρίτη ότι η επιχείρηση είχε προετοιμαστεί πολύ καιρό πριν και ότι ύποπτοι είχαν επίσης εμπλακεί στις διαδηλώσεις.
 
Με τις νέες κρατήσεις, τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί μετά την αστυνομική επιχείρηση μια εβδομάδα νωρίτερα για την εκκένωση του πάρκου Γκεζί, του τελευταίου προπύργιου των διαδηλωτών που ζητούσαν από τις 31 Μαΐου την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 7.800 τραυματίστηκαν στις πρωτοφανείς αυτές διαδηλώσεις, τις πιο βίαιες κατά της τουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2002.  (voria)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου